Castellano

Conselleria contracta les primeres actuacions per recuperar el Castell de Miravet de Cabanes

Conselleria contracta les primeres actuacions per recuperar el Castell de Miravet de Cabanes

  Després d'haver concedit la subvenció sol·licitada per l'ajuntament de Cabanes, la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esports ha resolt la contractació d'una empresa de la comarca de la Plana Alta per dur a terme els primers treballs per recuperar el castell de Miravet.

  Els treballs es centraran en el desbrossament i netejar els terrenys per traure la llum de les restes del castell actualment ocultes per les brosses, treballs que aniran acompanyats per un arqueòleg. Es col·loca baranes en la zona de l'alcassaba i es posaran proteccions per evitar caigudes en les zones amb desnivells. Es posarà senyals per indicar el recorregut de la visita i la nova senda d'accés oberta recentment.

  Igualment, aquests treballs inclouran prospeccions arqueològiques, seguiment d'excavacions i es realitzarà cartografia georefenciada i ortofotogrametria de les estrictes més rellevant. Totes les actuacions es faran durant tres mesos, i es confia poder dur-se a terme durant aquesta tardor i hivern.

  El regidor de Cultura i Patrimoni de Cabanes, Carles Mulet, ha agraït a la Conselleria de Vicent Marzà el seu compromís en la recuperació del patrimoni històric i arquitectònic " després d'anys d'oblit, tant a nivell municipal com autonòmic, per fi el nostra patrimoni comença a recuperar-se. L'esforç fet per aconseguir la donació desinteressada del castell i poblat al poble, no ha estat una faena fàcil, i les gestions fetes per poder donar els primers passos han estat molt intenses, ara per fi, el projecte de recuperació comença a caminar, i la gent ja podrà vore este any els primers passos. Això també ha estat possible gràcies a la col·laboració de la Direcció de Parc Natural del Desert de les Palmes que ha permès recuperar un antic assegador per crear un nou accés, assegador que es pense condicionar amb la col·laboració d'altres administracions".

  Mulet ha remarcat que molts se pensaven que era impossible aconseguir la titularitat municipal del castell i començar a recuperar-lo " ara podem parlar ja de realitats, el castell ja és del poble, i en setmanes, començarem a recuperar-lo. Aquest és un projecte que supera a l'actual equip de govern, és un carrera de fons de molts anys, on s'ha de buscar la complicitat d'altres administracions amb més recursos; cada any s'ha d'avançar per recuperar poc a poc un dels castells més emblemàtics de les comarques de Castelló".

  Pujar