18 de gener de 2021 18/1/21

PP: "Cabanes tanca octubre amb un nou increment de l'atur"

PP: "Cabanes tanca octubre amb un nou increment de l'atur" - (foto 1)
  • La població “mereix un pla de xoc que evite la ruïna econòmica de milers de famílies. Els comerços, pimes i empreses mereixen el recolzament local per a crear treball”

L'atur ha tornat a registrar a Cabanes un nou increment que situa en 195 les famílies que busquen un treball. El registre trenca la tendència general del mes d'octubre a reduir el nombre d'aturats i que ha sigut el comú denominador a la província. “No obstant això, al nostre poble els resultats continuen sent creixents i darrere de cada fred número hi ha una família, uns fills, que lluiten per a arribar a fi de mes”.

Des del Partit Popular, Ana Obiol, portaveu del Grup Municipal, considera que els resultats en l'últim any marquen una clara desacceleració “agreujada per la pandèmia del coronavirus”. “Ens trobem en una situació especialment crítica i delicada que exigeix de les administracions públiques l'activació de tots els mecanismes que permeten blindar l'economia i garantir un treball als nostres veïns”.

En el cas de Cabanes, el mes de gener va comptabilitzar 174 aturats que s'han elevat a 195 el mes d'octubre. “Si no som capaços d'activar un pla de xoc que evite aquesta tendència alcista ens trobarem amb un problema d'extrema gravetat que l'any vinent pot portar a la ruïna a molts veïns”. De fet, assenyala la regidora, “hi ha famílies que estan subjectes a un ERTO (Expedient de Regulació Temporal d'Ocupació) i hi ha veïns que, amb un negoci propi, estan plantejant-se tirar el tancament perquè són més les despeses que els ingressos”.

Pujar