elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La burxada, un nou mètode de submissió química: Què és i com actuar

La burxada, un nou mètode de submissió química: Què és i com actuar
  • Diverses xiques han denunciat haver sigut víctimes d'aquesta pràctica en les festes de la Vall d'Uixó i el FIB de Benicàssim

Els mitjans de comunicació nacionals porten informant des de fa dies sobre les burxades, un nou mètode de submissió química, que ara ha saltat a l'opinió pública valenciana després que diverses xiques hagen denunciat haver sigut víctimes d'una burxada en les festes dels Penyes en Festes de la Vall d'Uixó i dues més durant el Festival Internacional de Benicàssim (FIB).

Però, què és i com actuar?

En el compte d'Instagram @elartedecuidar_ expliquen que es tracta d'una pràctica que s'ha detectat des de fa mesos en discoteques i festes a Europa, en països com el Regne Unit, França i Països Baixos, però també a Espanya.

Què és la burxada?

Consisteix a administrar, mitjançant una xeringa, substàncies com Benzodiazepinas, Ketamina o Èxtasi Líquid (GHB) per a aconseguir la submissió de la víctima, especialment per a cometre agressions sexuals o robatoris.

Quins són els símptomes i quan apareixen?

Els principals símptomes són:

  • Picor en la zona de la burxada
  • Somnolència
  • Marejos
  • Nàusees o vòmits
  • Pèrdua de vista/olfacte
  • Desorientació

Segons @elartedecuidar_, els símptomes apareixen ràpidament. Per això, aconsella que si algú nota la burxada ha d'apartar-se de la multitud, buscar ajuda, cridar a la Policia i mai deixar sola a la víctima.

A més, és important acudir el més ràpid possible a un hospital perquè mitjançant una anàlisi de sang i d'orina, els sanitaris puguen saber quina substància han inoculat i adjuntar els resultats a la denúncia, a més de prendre mesures profilàctiques davant el VIH.

Pujar