24 d’octubre de 2020 24/10/20

Els vaixells de rescat del Mediterrani central atraquen a Burriana

Els vaixells de rescat del Mediterrani central atraquen a Burriana - (foto 1)
  • Els vaixells Open Arms i Alan Kurdi, que representen la meitat de la flota de rescat mediterrània, paren la seua activitat per força major

La meitat de la flota de rescat del Mediterrani central es troba ara mateix atracada en el port de Burriana. Es tracta dels vaixells Open Arms i Alan Kurdi, que van atracar aquest dimecres en el port de la localitat castellonenca, és ja la tercera vegada que el primer tria Burriana per a fer un alt en el camí.

I la parada no és ni molt per voluntat, cal reparar-los. En el cas de l’Open Arms, una avaria en l'últim rescat que van fer els ha obligat a tirar l'ancora: “Hem d'avaluar la magnitud de la reparació i pensar si seria necessari substituir-ho per un nou”, ens explica a elperiodic.com David Lladó, mariner i patró d'una de les llanxes de rescat de l’Open Arms.

Perquè 6.500 persones rescatades des de van començar la seua marxa en 2017 es diu prompte. O cosa que és el mateix: sis persones al dia. És la mitjana de rescats que realitza el vaixell Open Arms, de l'ONG Proactiva Open Arms, al dia: “Nosaltres estem en patrulla de vigilància en la zona del Mediterrani central, el nostre objectiu principal no és el rescat perquè qualsevol vaixell està obligat a fer-ho en cas de necessitat. Tant de bo no fóra necessari el nostre treball i poguérem tornar demà a casa”, lamenta Lladó en declaracions a aquest digital.

De moment, l’Open Arms estarà uns dies en el port de Burriana mentre avaluen la gravetat de les avaries, que es van produir al gener durant un rescat. Cal recordar que el vaixell ha atracat altres vegades en el port castellonenc per a sotmetre's a revisions. Després de quasi mig segle de vida, pot ser que aquesta haja sigut la seua última parada.

MÉS FOTOS
Els vaixells de rescat del Mediterrani central atraquen a Burriana - (foto 2)
Els vaixells de rescat del Mediterrani central atraquen a Burriana - (foto 3)
Els vaixells de rescat del Mediterrani central atraquen a Burriana - (foto 4)
Els vaixells de rescat del Mediterrani central atraquen a Burriana - (foto 5)
Pujar