elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Tota la programació de Borriana que no et pots perdre aquest pont de desembre

Tota la programació de Borriana que no et pots perdre aquest pont de desembre
  • Fira de Nadal, el torneig de la Fallera Calavera i l'homenatge a Canós i Planelles centren un cap de setmana replet d'activitats

Borriana té per davant diversos dies d'intensa activitat social, cultural i esportiva. En elperiodic.com hem recopilat tota la programació prevista des de l'àmbit municipal.

Així, demà divendres 3 de desembre a les 18.00 hores obrirà les seues portes la Fira de Nadal, una cita comercial i gastronòmica que comptarà amb sortejos, regals i un ambient nadalenc únic que donarà inici a les entranyables festes nadalenques.

Sens dubte, la Fira de Nadal 2021 és una cita única per a fer les compres de Nadal i adquirir aqueixos detalls per a les persones que més ens importen.

Més de 30 comerços en la Fira de Nadal

Amb totes les mesures de seguretat pel covid, la Fira de Nadal de Borriana obri les seues portes el divendres 3 de desembre fins al dilluns 6 de desembre en la plaça del Pla.

L'alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, i la regidor de Comerç, Sara Molina, participaran en la inauguració d'aqueixa fira que compta amb 32 comerços inscrits.

El divendres la fira obrirà de 18.00 a 21.00 hores, el dissabte i diumenge serà d'11.00 a 21.00 hores i el dilluns 6 de desembre d'11.00 a 20.00 hores.

Bústia real

Així mateix, l'Ajuntament de Borriana instal·larà tres bústies reals perquè els xiquets depositen les seues cartes als Reis Mags durant la seua visita a la Fira de Nadal. Aquestes bústies han sigut elaborats pels artistes fallers de Borriana i representen la figura de Melchor, Gaspar i Baltasar. A més, també hi haurà una bústia per a Papa Noel per a aquells que volen rebre els seus regals per Nadal.

La Fallera Calavera: 5 de desembre

Així mateix, el diumenge 5 de desembre en el CMC La Mercé tindrà lloc el torneig de la Fallera Calavera organitzat per zombipaella.com, un torneig gratuït, que es complementarà amb la representació de l'obra de teatre sobre la fallera calavera de la companyia Floc Teatre en el Teatre Payà el diumenge 5 de desembre a les 19.00 hores. El preu de les entrades és de 5 euros en platea i 4 euros en amfiteatre i es podran adquirir les entrades en www.entradesborriana.com i, presencialment, en Buraudio, al carrer l’Escorredor, 58, els dimarts de 10.00 a 13.00 hores i dimecres i dijous de 17.00 a 19.00 hores.

La representació comptarà amb Pau Blanco, Miryam Garcés, Mila Fernández, Jano de Miguel i Amadeo Llach, en la part interpretativa. L'argument de l'obra està basat en el famós joc de cartes, i transporta al públic a l'any 2707, quan una fallera torna a la vida la nit de Tots els Sants i es veu obligada a jugar al joc que porta el seu nom perquè el seu esperit estiga en pau per sempre.

Activitats culturals

La programació cultural de Borriana, que organitza la regidoria de Cultura que dirigeix Vicent Granel, continua aquest cap de setmana amb el contacontes ‘Cada racó te el seu conte’ de Felip Kervarec. Aquesta activitat està prevista el divendres 3 de desembre a les 18.00 hores en el CMC La Mercé.

Així mateix, també el divendres 3 de desembre a les 20.30 hores en el Teatre Payà arriba l'obra ‘Los cuerpos desnudos’ de la companyia borrianenc Bambolina Teatre. L'obra d'Antonio Emme, està dirigida pel borrianenc Rubén Gómez, amb Carlos Izquierdo, Jorge Andolz i la borrianenc Meritxell Navarro com a protagonistes.

Es tracta d'un thriller psicològic que conta la història de Martha i Joaquín. A Martha se li fa tard per a portar la vida que a ella li haguera agradat. Vesprada perquè el talent de Joaquín, el seu marit, siga reconegut i els ajude a viure amb dignitat, vesprada per a continuar sentint-se bella i desitjada, vesprada per a amagar-se, vesprada per a tot.

Les entrades amb el preu de 5 euros en platea i 4 euros en les butaques d'amfiteatre es poden aconseguir en www.entradesborriana.com i en Buraudio, dimecres i dijous de 17.00 a 19.00 hores i una hora abans en les taquilles del Teatre.

Homenatge a Canós i Planelles

El pont de desembre compta amb una activitat esportiva entranyable dins de les activitats programades per Borriana. Es tracta d'un homenatge als jugadors de futbol més internacionals, Joan Manuel Canós i Joan Baptista Planelles, que comptara amb actes oficials del canvi de denominació dels camps de futbol dels complexos esportius municipals de Llombai i la Bosca, rebatejats amb el nom dels històrics jugadors borrianencs.

Canós y Planelles
Canós y Planelles

El camp de futbol municipal conegut fins ara com a Sant Ferran va passar a dir-se ‘Camp de Futbol Municipal Joan Baptista Planelles Marco’ i els camps del complex de Llombai, ‘Camps de Futbol Municipals Joan Manuel Canós Ferrer’, en homenatge a aquestes dues llegendes de l'esport local.

L'acte serà el dilluns 6 de desembre a les 10.00 hores en el complex esportiu municipal Llombai que passa a denominar-se J. Manuel Canós. I continuarà a les 12.30 hores en el complex esportiu de la Bosca que passarà a dir-se Joan B. Planelles.

Pujar