7 de juny de 2020 7/6/20

Safont: “Detenim als delinqüents tots els dies però tornen a eixir al carrer”

Safont: “Detenim als delinqüents tots els dies però tornen a eixir al carrer” - (foto 1)
  • L'alcaldessa lamenta l'onada de robatoris que està patint Burriana i demana als veïns que siguen previnguts

“Lamente molt el que està passant però estem fent tot el possible per a evitar que es repetisca”. L'alcaldessa de Burriana, Mª Josep Safont, s'ha referit així a l'onada de robatoris que està patint Burriana en les últimes setmanes, amb pics que han generat gran preocupació entre els veïns.

La primera edil reconeix que diàriament s'estan produint detencions encara que els delinqüents tornen a ser al carrer de seguida: “Van al jutjat però entren i tornen a eixir fins al punt que arriba el delinqüent abans que el propi policia que l'ha portat”. En una compareixença davant els mitjans de comunicació per a parlar sobre diferents temes d'actualitat, la primera edil qualifica aquesta situació de “lamentable”.

Safont reconeix que hi ha un problema, que no s'ha de baixar la preocupació, però llança un missatge de tranquil·litat als veïns: “Estem treballant i fent el possible per a evitar que es produïsquen més robatoris, continuarem treballant en aqueixa línia”, conclou l'alcaldessa al mateix temps que, encara que existeix una estreta col·laboració entre Policia Local i Guàrdia Civil, reconeix que existeix una falta d'efectius.

No obstant això, pel que respecta a la Policia Local, després del Nadal es va fer una remodelació de torns i s'està iniciant la contractació d'interins, tot això amb l'objectiu final de reforçar la seguretat.

“Hi ha unes persones identificades”

Els cossos policials han identificat a un grup de persones, a les quals s'està vigilant constantment, detalla l'alcaldessa. Una vigilància que ha tingut els seus fruits, “perquè s'està detenint a aquests delinqüents”. En aquesta mateixa línia, demana col·laboració ciutadana i precaució: “S'han arribat a obrir cases amb les claus que la gent s'ha deixat en els cotxes, i el mateix amb les targetes de crèdit”.

Per aquest mateix motiu, Safont demana als veïns que no deixen cap mena d'informació en els seus vehicles i que, davant qualsevol sospita, donen avís tant a la Policia Local com a la Guàrdia Civil per a afavorir la col·laboració entre tots dos cossos: “Són situacions cícliques, lamentables i que precisen de col·laboració ciutadana”. Així mateix, l'Ajuntament ha estat mantenint reunions amb els comerços i està treballant en l'organització de diversos cursos de seguretat per a comerciants.

Cal destacar que només l'any passat la Policia Local va rebre més de 11.000 trucades telefòniques, això sí, no totes relacionades amb robatoris, sinó amb incidències a la ciutat. Una xifra que per a Safont demostra la confiança que la ciutadania té en el seu policia: “La ciutadania ha d'estar tranquil·la perquè la Policia Local està al seu servei al 100% i davant qualsevol dubte o sospita sobre aquests delinqüents impresentables, ha d'avisar per telèfon”.

Pujar