24 de febrer de 2020 24/2/20

Els comerciants de centre de Burriana es mobilitzen davant l'onada de robatoris

Els comerciants de centre de Burriana es mobilitzen davant l'onada de robatoris - (foto 1)
  • Desenes de botigues de centre mostren la seua "indignació" davant els nombrosos robatoris que han patit darrerament i demanen a l'Ajuntament que frene la situació

MÉS FOTOS
Els comerciants de centre de Burriana es mobilitzen davant l'onada de robatoris - (foto 2)

"Ja no és només que ens roben la recaptació o el gènere, si ens roben els ordinadors o material sensible ens estan prenent els comptes, el treball de les següents setmanes i el futur del negoci". Així ho exposa una comerciant de centre de Burriana donant veu a molts altres comerços que han patit robatoris en les últimes setmanes.

Des de la Guàrdia Civil ens expliquen que ens diversos els robatoris que s'estan investigant encara que, de moment, no s'ha detingut els responsables dels últims furts. Aquesta mateixa setmana s'han comptabilitzat fins a tres, en un dels locals van arribar a entrar dues vegades: "Em van llevar diners, diversos productes i material informàtic però van tornar hores després per veure si s'havien deixat alguna cosa", mostra indignada Beatriz, la propietària de una botiga de dolços i detalls de centre de la localitat.

Aquest robatori va succeir el passat dia 3 a la nit però no va ser l'únic. Els lladres -es desconeix si van ser els mateixos- van assaltar també altres negocis del centre i una gelateria de la zona de la platja, deixant la caixa registradora al carrer fins que va arribar la Guàrdia Civil per prendre les empremtes.

"Hi ha botigues que prefereixen no donar el seu nom però ens estem movent perquè estem indignats", explica Carmen Sorolla, representant dels comerços de centre. Mig centenar de propietaris de locals que s'han unit per denunciar el que qualifiquen d'una "situació fora del normal". Els comerciants denuncien, a més, que en molts dels casos els lladres són menors.

Els comerciants han demanat una reunió amb l’Ajuntament i els regidors competents per donar una solució viable a aquest gran problema: "Sabem que s'està tractant de resoldre el problema i la policia i Guàrdia Civil estan fent una gran faena però, evidentment, no és suficient ", comenta un altre comerciant.

Campanya nadalenca "molt fluixa"

A això se suma, explica Carmen Sorolla, les males xifres de la campanya nadalenca: "Mentre els carters han fet doble torn per repartir tots els regals que han demanat per internet, nosaltres ens hem quedat amb la bobina de regal per utilitzar". Una campanya pitjor que en les anteriors nadal, "que ja van ser de per si bastant fluixes".

De fet, els comerciants estan preparant una fira outlet per donar sortida a l'romanent d'estoc que no s'han pogut vendre aquestes últimes setmanes.

Pujar