14 d’agost de 2020 14/8/20

El PP reclama a Burriana les fumigacions aèries “que Aparisi exigia i ara el PSPV eludeix”

El PP reclama a Burriana les fumigacions aèries “que Aparisi exigia i ara el PSPV eludeix” - (foto 1)
  • El PSPV sosté en Diputació “que no es genere confusió amb els tractaments aèris”, els mateixos que Aparisi va reclamar en 2015 per a acabar amb la plaga

El Grup Municipal del Partit Popular a Burriana ha exigit al PSPV que atalle la plaga de mosquits amb les solucions que en 2015 reivindicaven com a eficaces per a controlar l'insecte. “Les fumigacions aèries que el hui regidor de Via Pública, Vicente Aparisi, reclamava fa més de cinc anys com la solució als problemes del mosquit hui no ho són per al PSPV”, ha assenyalat la regidora del PP, Consuelo Suay.

La diputada provincial de Medi Natural del PSPV, María Jiménez, feia una crida dimarts passat en el ple perquè “no es genere confusió amb la petició constant de tractaments aeris. La ciutadania ha de saber que els tractaments terrestres són igual d'efectius que els aeris”.

Una afirmació que contradiu les demandes constants de fumigacions aèries que el PSPV va reclamar durant anys com a solució, fins i tot exigint la dimissió de la llavors regidora del ram, Consuelo Suay. “Nosaltres no caurem en aquesta provocació”, ha assenyalat la regidora del PP. No obstant això, “el que exigim és que el PSPV actue perquè després de cinc anys de govern aquesta plaga l'hauria de tindre controlada tal com es va comprometre”.

La realitat, per contra, és ben diferent. “Les pluges registrades i les altes temperatures, sumades a una descoordinació en els tractaments i la falta de convicció amb el reforç de tractaments tant per la Diputació com per la Generalitat, que ni està ni se li espera, provoca que a Burriana estiguem patint una de les plagues més virulentes”.

Un escenari que “ja no sols té una repercussió en l'àmbit social, sinó també en l'econòmic, ja que els agricultors tenen serioses complicacions per a treballar els seus cultius i negocis com l'hostaleria, que viu a l'estiu de les terrasses, es veu obligat a reforçar amb tractaments propis el control de l'insecte”. Tot això, “en un moment especialment crític provocat per la pandèmia del coronavirus que ha derivat en mesos de bloqueig econòmic que ara les empreses esperen recuperar amb la lenta recuperació de les seues activitats”, ha explicat la regidora.

Pujar