elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Reciclar aparells elèctrics i electrònics a Burriana té premi

Reciclar aparells elèctrics i electrònics a Burriana té premi
  • La campanya 'Recicla els teus aparells' es desenvoluparà dilluns que ve 18 de gener de 10 a 19 hores en la plaça Major i se sortejaran premis valorats en 2.000 euros

MÉS FOTOS
Reciclar aparells elèctrics i electrònics a Burriana té premi - (foto 2)

Un any més, Burriana se suma a una nova edició de la campanya ‘Recicla els teus aparells’, una iniciativa impulsada per la Generalitat Valenciana amb la finalitat informar i conscienciar la població sobre la necessitat i la importància del reciclatge correcte d'aparells elèctrics i electrònics (RAEE), segons ha anunciat el regidor de Sostenibilitat Mediambiental, Bruno Arnandis.

Així, dilluns que ve, 18 de gener, arriba a Burriana la 4a edició de la campanya i es desenvoluparà de 10h a 19h a la plaça Major. La Covid-19 ha obligat a posar en marxa un operatiu adaptat a la nova situació sanitària, per aquest motiu, en lloc de recórrer el municipi amb les bicicletes amb remolc, enguany com a novetat s'instal·larà, a la plaça Major, un punt net mòbil en què es podran depositar els xicotets electrodomèstics que no funcionen o que estan en desús.

Per aquest simple gest, els veïns i veïnes tindran l'oportunitat de participar en el sorteig de diferents premis valorats en 2.000 euros, sortejos que es traslladaran també a les xarxes socials, a través de la pàgina de Facebook i d'Instagram @reciclatusaparatos.

L'acció que es desenvoluparà el dilluns es concreta en la informació i conscienciació, així com en la recollida d'aparells elèctrics i electrònics en desús que els veïns tinguen a casa, amb la finalitat de garantir així el seu reciclatge correcte.

Amb aquesta campanya, la Generalitat i l'Ajuntament de Burriana pretenen conscienciar sobre la necessitat de saber reciclar i, alhora, “garantir el correcte reciclatge d'aquests aparells que, en moltes ocasions, acaben en els contenidors convencionals, amb l'alt grau de contaminació i el perill per a la salut que generen”, ha lamentat el responsable municipal.

La campanya està impulsada per la Conselleria d'Agricultura i Medi Ambient, en col·laboració amb les majors plataformes del sector: Recyclia (Ecopilas, Ecofimática, Ecoasimelec i Tragamóvil), Ecolec, Ecotic, Ambilamp i Ecoraees).

En tots els domicilis, i també en els comerços i oficines, ha assenyalat el regidor, és freqüent l'acumulació d'aparells elèctrics i electrònics en desús, com per exemple telèfons mòbils, ràdios i molts més artefactes. L'objectiu, ha explicat l'edil de Sostenibilitat Mediambiental, és “implicar tota la ciutadania”, i en aquest sentit s'aspira a arreplegar “el major nombre de tones possible d'aparells elèctrics i electrònics”.

Pujar