26 de setembre de 2020 26/9/20

El programa ‘Comença a exportar’ s'acosta a les empreses de la comarca amb quatre tallers pràctics

El programa ‘Comença a exportar’ s'acosta a les empreses de la comarca amb quatre tallers pràctics - (foto 1)

  L'àrea empresarial que conformen els municipis de Vila-real, Borriana, Almassora, les Alqueries i Nules a La Plana Baixa comptarà en els mesos de novembre i desembre amb el nou programa «Comença a exportar», impulsat per l'Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE), de la Generalitat Valenciana, i per la Cambra de Comerç de Castelló, gràcies al cofinançament de la Unió Europea, a través del Fons Europeu de Desenvolupament Regional. Així s'ha explicat en la presentació del programa realitzada a Vila-real en la qual ha participat la regidora de Comerç i Promoció Econòmica de Borriana, Maria Romero i on ha quedat clar que l'objectiu és repassar d'una forma eminentment pràctica els aspectes bàsics que ha de tenir en compte una empresa que vulga començar el seu procés d'internacionalització.

  Ha sigut el regidor d'Economia de Vila-real, Xavier Ochando, qui ha presentat la iniciativa indicant inicialment que "erròniament, sempre associem exportació amb grans empreses, però no és així, ja que moltes xicotetes i mitges empreses, sobretot familiars, també han sabut obrir-se pas en un món molt competitiu on el suport institucional és fonamental perquè nous negocis s'animen a eixir amb èxit".

  El responsable de la Cambra de Comerç, Joaquín Andrés, ha explicat que el programa consta de quatre tallers amb una durada de tres hores cadascun. El primer tindrà lloc el 30 de novembre en el Viver d'empreses de Vila-real, igual que el segon, previst per al 4 de desembre. Les dues últimes jornades seran el 12 i 14 de desembre en el Círculo Frutero de Borriana. "En aquestes sessions pràctiques abordarem qüestions com la selecció de mercats exteriors i com accedir als mateixos, els plans de màrqueting, com emprar les eines financeres per a l'eixida a l'exterior i temes relacionats amb la documentació i tràmits necessaris", indica. "Encara que encara espanta, la internacionalització està cada vegada més a l'abast de tots", assegura. Des de Borriana, la regidora Maria Romero la regidora de Comerç i Promoció Econòmica de Borriana, Maria Romero, assegura que "tenim un teixit empresarial amb una gran vocació exportadora, però així com hi ha empreses ja consolidades en l'exterior, encara hi ha moltes xicotetes companyies que no tenen un pla estratègic i que necessiten ajuda per a treballar amb una planificació que els garantisca fer el pas amb èxit". Així mateix, ha assenyalat el doble objectiu d'aquest programa, com és "ajudar a les empreses locals i crear una xarxa de proximitat amb totes elles per a donar-los la cobertura necessària".

  D'altra banda, el regidor de Comerç i Desenvolupament Local de Nules, César Estañol, ha explicat que "el nostre municipi compta amb una indústria altament exportadora, però encara hi ha xicotetes empreses que no tenen accés a les eines necessàries per a fer el pas i des de l'Administració local volem ajudar al fet que arriben a tots els mercats i, sobretot, volem anar tots de la mà per a fer-ho amb garanties".

  L'edil d'Indústria d'Almassora, per la seua banda, assegura que "encara que tenim moltes empreses fortes en els nostres polígons industrials, volem ajudar a millorar la seua gestió i aquest projecte pot ser molt positiu per a eixir a un mercat potencial". Tots els representants municipals han fet una crida als interessats a inscriure's de manera gratuïta en les diferents àrees implicades dels municipis participants, o bé en la Cambra de Comerç i també de manera virtual.

  Pujar