23 de setembre de 2020 23/9/20

La mascletà més “especial” i “combativa” de Reyes Martí

La mascletà més “especial” i “combativa” de Reyes Martí  - (foto 1)
  • La pirotècnica de Burriana prepara la mascletà que dispararà aquest divendres 8 de març i que, assegura, serà històrica

MÉS FOTOS
La mascletà més “especial” i “combativa” de Reyes Martí  - (foto 2)
La mascletà més “especial” i “combativa” de Reyes Martí  - (foto 3)

"Serà la mascletà més especial, reivindicativa i combativa de la nostra trajectòria". Qui avisa no és traïdor i Reyes Martí promet superar expectatives en la mascletà que la borrianenca dispararà aquest divendres 8 de març, Dia Internacional de la dona, en la plaça d'Ajuntament de València.

I és que, després de dos anys en la setmana gran de falles, tornen al 8 de març "amb moltíssima il·lusió i força". Així ho ha explicat la mateixa Reyes en declaracions a elperiodic.com: "Estem preparant-ho tot i crec que serà molt bonica perquè hi ha una història darrere".

La història començarà una vegada les falleres pronuncien l'esperat "Senyora pirotècnica, pot començar la mascletà". A partir d'aqueix moment, Reyes Martí iniciarà el tercer avís per a donar començament a l'espectacle que comptarà amb un homenatge a les dones i homes "que lluiten des del sòl" i també a les dones "que des de dalt estaran veient la mascletà".

Un 8-M reivindicatiu, emotiu i, gràcies a Reyes, molt sorollós. L'homenatge, amb fum morat i trons de color negre, durarà quaranta segons i acabarà amb quatre colps de cigales amb una salve de trons negres i xicotet silenci.

Què li seguirà? Més reivindicació com expliquen des de la pirotècnica perquè s'iniciaran seqüències de xiulets amb volcans rojos i de diferent sonoritat amb un gran significat: "En aquests 20 segons només hi ha xiulets, els crits de la societat, la suma de veus que trenca el silenci".

140 quilos de massa pirotècnica, sis minuts imparables i 650 ordres componen aquesta cita històrica amb la mascletà que ens deixarà amb el cos gelat al final d'aquesta: una seqüència de 25 segons on més de 3.000 trons tancaran la mascletà "més emotiva que hem creat en la nostra història", assegura Reyes Martí. "Esperem que arribe el dia que el 8 de març no tinguem res a reivindicar, sinó a celebrar", conclou la gran pirotècnica de Borriana.

Recorda que pots seguir en directe de dilluns a divendres totes les *mascletàes que es disparen des de l'Ajuntament en la pàgina web d'elperiodic.com i a través de la pàgina de Facebook d'elperiodic.com, punxant ACÍ.

En clau de Falla

En clau de FallaEntrar en el especial
 1 comentari
V Picó
V Picó
08/03/2019 08:03
Suerte!!!!

¡¡Mucha suerte, Reyes!!

Pujar