26 d’octubre de 2020 26/10/20

Maria Josep Safont, reelegida alcaldessa de Burriana

Maria Josep Safont, reelegida alcaldessa de Burriana - (foto 1)
  • Amb dotze vots a favor, els que sumen PSOE i Compromís, formació amb la qual governarà aquesta nova legislatura

Galeria de fotos
Burriana - Ple Investidura
Burriana - Ple Investidura
MÉS FOTOS
Maria Josep Safont, reelegida alcaldessa de Burriana - (foto 2)
Maria Josep Safont, reelegida alcaldessa de Burriana - (foto 3)
Maria Josep Safont, reelegida alcaldessa de Burriana - (foto 4)
Maria Josep Safont, reelegida alcaldessa de Burriana - (foto 5)

Maria Josep Safont ha sigut reelegida alcaldessa de Brriana. La líder dels socialista ha obtingut dotze vots: els deu del PSOE i els dos de Compromís, amb qui governarà en els pròxims quatre anys de legislatura. La distribució del nou ple és la següent: deu regidors el PSOE, sis regidors el Partit Popular, dos Compromís, dos Vox i un Ciutadans.

Visiblement emocionada, l'acabada d'elegir alcaldessa ha agraït el suport rebut pels veïns en triar-la de nou com a representant: “No pot haver-hi orgull més gran com burrianenca”. Safont ha agraït

En aquesta legislatura hi ha canvis en el repartiment de regidories: Compromís es queda amb dues regidories -perd una respecte a l'anterior- que són Esports i Igualtat. Igualtat, a més, s'amplia a Diversitat i Inclusió: “Hi ha hagut una organització de regidories de manera proporcional, les de pes més especifique li les porta el PSOE però comptem amb cultura i patrimoni, que pensem que han sigut una bandera nostra i una altra d'igualtat”, ha explicat Vicent Granel, número de la formació taronja a elperiodic.com.

El PSOE es queda així amb la resta de regidories, també amb Comerç i Esports que estaven abans en poder de Compromís: “Crec que és un acord final progressista i estem molt contents perquè hem treballat molt còmodes aquests últims anys amb Compromís i crec que és bo que formem diversos partits un mateix equip de govern”, ha explicat Vicent Aparisi, secretari local del PSPV-PSOE, a aquest digital.

Així i tot, mancada tancar els noms de qui es queda amb quina regidoria, almenys en l'ala socialista. La lentitud es deu al fet que encara no està tancat si Luïsa Monferrer, fins ara regidor de Festes a l'Ajuntament, s'anirà com a diputada a la Diputació de Castelló. Encara que és el que probablement succeeix, els socialistes no vols arriscar-se a tancar noms: “No és una excusa, hem de tindre les coses ben lligades”, ha insistit Aparisi en ser preguntat sobre aquest tema per elperiodic.com.

Cal destacar que en aquest nova legislatura entra també un nou partit, Vox. Juan Canós, líder de la formació a Burriana, ha realitzat el seu primer discurs en el ple de l'Ajuntament i ha destacat la seua voluntat de “ser la veu de tots els burrianencs”. Paraules també per a la nova corporació, a la qual ha demanat “altura de mires” per a governar per a tots.

Pujar