elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L'emac arranca la seua setena edició amb la millor música avantguardista del panorama valencià

L'emac arranca la seua setena edició amb la millor música avantguardista del panorama valencià
  • El festival més eclèctic ha tornat a Borriana amb Nereu i les Bèsties Marines, Esther, Els Volubles i Surolla

Galeria de fotos
Emac. divendres
Emac. divendres
MÉS FOTOS
L'emac arranca la seua setena edició amb la millor música avantguardista del panorama valencià - (foto 2)
L'emac arranca la seua setena edició amb la millor música avantguardista del panorama valencià - (foto 3)

Aquest divendres ha tornat l'emac de Borriana, i ho ha fet amb la força i format de sempre i amb una jornada inaugural que dona inici a una playlist de tres dies de concerts en la capital de la Plana Baixa. De nou, el Centre Municipal de Cultura la Mercè de Borriana es converteix durant uns dies en el centre neuràlgic musical de tota la província.

Així el divendres va arrancar amb la banda castellonenca Nereu i les Bèsties Marines, amb les seues melodies que discorren entre el folk i el melancòlic. Una música de tonalitats clàssiques i mediterrànies però revestides d'avantguardisme. Nereu i les seues bèsties van transportar en la vesprada del divendres al públic present a les olors i records del Mediterrani, utilitzat pel grup com a fil conductor per a unes lletres plenes de victòries i fracassos vitals, al més pur estil grecollatí.

La vesprada va prosseguir amb el pop intimista de la vinarocenca Esther, que va presentar el seu nou EP Primavera d’Hivern. Esther es va despullar davant el públic contant la seua vida interior, usant la seua música com a mètode sanatori, a través de ritmes suaus, poperos i íntims acariciats amb una veu delicada.

Surolla va recollir el testimoni ja a la nit, amb el que ells denominen 'Dark vermut music'. Un estil industrial digne de la ciència-ficció més crua el que aquests valencians van presentar anit a l'entregat públic de l'escenari amfiteatre.

Per a acabar la primera jornada, van tancar Els Voluble amb el seu ‘flamenc is not a crime’, inspirat en el moviment “free party is not a crime”, una proposta en la qual el flamenc i l'electrònica s'entrecreuen amb la cultura contestatària i el remix de vídeos polítics underground. En el seu projecte, la parella reflexiona sobre la complexitat del col·lectiu entorn del flamenc i la música electrònica, en l'espai de contradiccions que hi ha entre les seues pureses i les seues rareses.

Hui dissabte prossegueix el festival, que ofereix al públic de manera gratuïta, tres llargues sessions de concerts i Djs. A més, s'organitza també enguany l'emac.art, amb exposicions, fira d'artistes i tallers creatius que ho consoliden com un lloc de trobada per a la cultura de la província i més enllà.

Pujar