elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L'alcaldessa de Borriana guarda silenci sobre el nou procés obert per Fiscalia pel PAI Sant Gregori

L'alcaldessa de Borriana guarda silenci sobre el nou procés obert per Fiscalia pel PAI Sant Gregori
  • Fins al moment, l'Ajuntament de Borriana ha rebut tres fallades judicials favorables al projecte urbanístic

L'any 2022 comença per a l'alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, amb un sabor agredolç. Si diumenge passat l'Ajuntament de la capital de la Plana Baixa comunicava una nova fallada judicial, el tercer, favorable a l'Ajuntament quant al projecte urbanístic del PAI Sant Gregori, ara és la Fiscalia la que posa en escac aquesta gestió.

I és que el Ministeri Fiscal ha decidit obrir un nou procés judicial paral·lel a la construcció del PAI Sant Gregori.

Des de l'Ajuntament han evitat fer declaracions sobre aquest tema encara que sí han posat en valor les tres sentències favorables a la gestió municipal.

L'última va saltar a la llum diumenge passat després que el Jutjat contenciós administratiu número 2 de Castelló haja desestimat el recurs contra el decret d'Alcaldia que autoritzava la mercantil Urbanització Golf Sant Gregori SA al gir de la quota 00.

La nova sentència dictada per aquest jutjat, que també condemna en costes a la recurrent, estima que per “coherència de criteri i unitat de doctrina i principi de seguretat jurídica, procedeix reiterar en aquest procediment”, en al·lusió a l'anterior sentència del Jutjat contenciós administratiu núm. 1 de Castelló i, per tant, la fallada confirma que la Resolució de l'Ajuntament és “conforme a dret”.

Així mateix, la fallada reconeix “la plena legitimació a la mercantil Urbanització Golf Sant Gregori SA per a girar i notificar als propietaris afectats les corresponents liquidacions de quotes individualitzades per al seu pagament en període voluntari”.

La recent resolució judicial suposa perquè, segons el parer del govern municipal, “un renovat recolzament per a seguir en la senda de materialitzar el PAI més important del litoral de la costa valenciana”, i obri una finestra al futur i a l'impacte positiu de les expectatives centrades en el turisme i en la reactivació econòmica del municipi.

El PP de Borriana exigeix transparència

Després de conéixer la intenció de Fiscalia d'obrir un nou procés judicial, el Partit Popular de Borriana ha reclamat de nou transparència a PSOE i Compromís en la gestió del PAI Sant Gregori.

Des del PP, el portaveu de la formació, Juan Fuster, reivindica ple rere ple la necessitat d'aplicar llum i taquígrafs a la tramitació del projecte i convocar als propietaris en llaures a garantir la informació, transparència i resolució de dubtes que molts afectats denuncien. No obstant això, enfront de les demandes dels titulars, el silenci dels dos partits que governen, que han continuat avançant en la tramitació fins al punt de contractar un gabinet extern que garantisca l'obtenció d'informes favorables que els tècnics municipals desestimaven.

Aposta pel projecte

Quan va arribar al govern municipal en 2015, l'executiu va apostar per desbloquejar el projecte i per mantindre la condició d'agent urbanitzador a la mercantil Urbanització Golf Sant Gregori SA (UGSG), que compta amb el suport de l'Associació de Propietaris Sant Gregori, i considera que ha complit amb els requisits derivats de l'acord transaccional aprovat entre l'Ajuntament i la pròpia empresa.

La reactivació de Sant Gregori està emparada per dos informes positius municipals, els quals avalen la seua legalitat i el desenvolupament del projecte pel seu impacte positiu per al municipi, i ara també per les sentències judicials.

A més, tots els acords plenaris adoptats des de l'11 de març de 2016 han sigut favorables a la continuació de Sant Gregori, procés que posa de manifest la voluntat del consistori de vetlar pels interessos dels propietaris i els veïns buscant les millors opcions.

Nova sentència judicial favorable a l'Ajuntament de Borriana sobre el projecte urbanístic de Sant Gregori

Pujar