22 de gener de 2021 22/1/21

La incapacitat del PSPV porta al col·lapse al cementeri de Borriana

La incapacitat del PSPV porta al col·lapse al cementeri de Borriana - (foto 1)
  • Veïns denuncien que s'han vist obligats a enterrar als seus familiars en nínxols antics perquè la fase nova, que havia de finalitzar ahir, segueix sense estar operativa

El Grup Municipal del Partit Popular a Borriana ha denunciat el col·lapse en el qual es troba el cementeri de la ciutat l'ampliació de la qual el PSPV segueix sense fer efectiva. Anunciada per al 31 de desembre, el PSPV va tornar a modificar el termini d'execució d'obres que havia de concloure ahir. No obstant això, la realitat és ben diferent, hui “continua inoperativa”.

Ocorre en un escenari especialment crític, com és el derivat de la pandèmia del coronavirus, i que ha obligat molts veïns a enterrar als seus familiars en nínxols antics, revertits al consistori després d'expirar el període de concessió.

Consuelo Suay, regidora del PP a l'Ajuntament de Borriana, va exposar en l'últim ple la “situació límit del cementeri”. Amb els terrenys adquirits fa més de mitja dècada, el PSPV va anunciar a l'agost de 2019 que l'ampliació estaria operativa el 31 de desembre. “Al novembre de 2019 només quedava un nínxol nou”, ha recordat Suay.

El coronavirus, que va tindre el seu primer impacte a la Comunitat Valenciana a Borriana, va provocar una ona de contagis que s'ha traduït “en desenes de víctimes a la nostra ciutat”. Una situació que en el cementeri “s'ha hagut de resoldre acudint a nínxols antics”. Suay preguntava directament al PSPV “si vostés enterrarien als seus familiars en aquests nínxols”, després de donar a conéixer “que moltes famílies de Borriana s'han queixat per escrit al consistori davant la situació viscuda en el cementeri”.

Des del PP reclamen al PSPV que resolga aquesta situació. “S'estan enterrant en una cinquena fila del cementeri antic i aquesta circumstància és crítica”. Ho és, ha assenyalat la regidora del PP, “perquè al capdavant del consistori hi ha un partit que s'ha demostrat que és incapaç d'executar un projecte que portem anys reclamant”. “Borriana s'ha vist exposada a una situació que mai hauria d'haver-se viscut si qui ha de treballar ho fera al mateix nivell del que cobra”, ha considerat la regidora.

Pujar