27 de setembre de 2020 27/9/20

El greu problema d'aparcament en el barri Quarts de Calatrava

El greu problema d'aparcament en el barri Quarts de Calatrava - (foto 1)
  • Comerciants i veïns es queixen de la falta d'espai per a estacionar que hi ha en aquest barri de Borriana, problema al que se suma ara la campanya sancionadora que ha engegat la Policia Local

MÉS FOTOS
El greu problema d'aparcament en el barri Quarts de Calatrava - (foto 2)

Imagine's esta situació: vostè va amb cotxe a fer la compra del dia i, després de molts minuts buscant aparcament, decideix deixar-ho dos minuts mal estacionat baix la idea que "són solament dos minuts, faig la compra i em vaig". És un acte que molts hem fet alguna vegada, malgrat que no estiga permès.

En el barri Quarts de Calatrava de Borriana aquest fet, més que en una opció, s'ha convertit en una "obligació" si es vol consumir en el comerç de la zona. La saturació d'aparcaments que viu el barri, agreujada per la gran presència de guals en els seus carrers, converteixen en missió quasi impossible que la gent puga realitzar la compra si es desplaça amb cotxe.

És el que vénen denunciant els veïns i comerciants de la zona des de fa molt temps. Una queixa a la qual ara se suma la campanya de multes que ha emprès la Policia Local des de fa unes setmanes: "En dos mesos m'han multat sis vegades, açò és assetjament i enderrocament", comenta un comerciant a elperiodic.com.

Des de l'associació de comerciants de Quarts de Calatrava no hi ha una opinió única sobre aquest tema, encara que gran part reconeix que és un greu problema. Per exemple, són varis els venedors que manifesten la seua disconformitat i lamenten fins i tot que el consum en la zona ha descendit a causa d'aquesta circumstància. Altres comerciants, no obstant açò, entenen que s'ha d'impedir que els cotxes estiguen mal aparcats.

Campanya de multes

Des de l'Ajuntament de Borriana reconeixen aquest increment de sancions, una espècie de campanya dissuasòria per a impedir que la gent aparque malament en la zona: "S'augmenta la presència policial perquè no pot ser que una persona en cadira de rodes no puga passar perquè hi ha un cotxe mal aparcat. Entenem als veïns però la seua queixa no té tant fonament com la de les persones amb mobilitat reduïda que no poden passar", assegura l'edil de Seguretat, Javier Gual.

Els veïns i comerciants no es queixen solament que no puguen aparcar malament durant uns minuts -cal insistir ací que açò no està permès doncs impedeix el pas normal dels vianants- sinó que, directament, no es pot aparcar en la zona: "En quatre carrers viu molta gent i una altra més ve al barri a consumir, Quin és l'alternativa que li queda al conductor si vol comprar en la zona?", es pregunta un altre comerciant i veí del barri.

Esta mateixa pregunta és la que elperiodic.com ha traslladat a l'Ajuntament, encara que des del mateix reconeixen que és un problema de difícil solució: "Hi ha falta d'aparcament a Borriana i açò és una cosa que va a abordar l'estudi del pla integral del centre en el qual estem treballant", comenta l'edil de Via Pública, Vicent Aparisi.

Una de les solucions que es va plantejar el consistori fa un any és la d'utilitzar els solars abandonats de la zona com a pàrquings, idea que no va resultar com s'esperava: "Vam contactar amb alguns solars però ens demanaven una contraprestació econòmica i, encara que estan en el seu dret de sol·licitar-la, no estem disposats a pagar per sòl per a estacionar", aclareix l'edil de Via Pública.

Des de l'Ajuntament estan reprenent els contactes amb els amos d'aquests solars per a intentar guanyar espai d'aparcament: "Estem disposats a signar un conveni perquè ens cedisquen el sòl i nosaltres ens comprometem a netejar-ho i preparar-ho", assegura Aparisi al mateix temps que fa una crida a aquests amos per si estan oberts a la col·laboració.

Una altra de les solucions, aquesta la plantegen els veïns, és permetre els guals temporals o horaris per a alliberar el major espai possible d'aparcament en la via pública i facilitar que es puga aparcar durant diversos minuts enfront d'un local o immoble, con ja es fa en altres localitats com Vila-real.

En qualsevol cas, des de l'Ajuntament insisteixen que no es va a permetre que els conductors estacionen els seus vehicles damunt de la vorera.

 7 comentaris
Doloretes
Doloretes
21/07/2018 10:07
Bus

I sense transport públic adient!!!! No ens fa falta! Tots tenim cotxe!! Ara vorem amb el diésel... Borriana plena de cotxes vells i a Diésel... A viure a pobles mes sostenibles... I que un treballador no tinga obligaciò de cotxe per anar al seu deure On no hi ha no és pot traure!!!!

Pujar