27 de novembre de 2020 27/11/20

Les festes de Burriana s'adapten a la nova normalitat

Les festes de Burriana s'adapten a la nova normalitat - (foto 1)
  • La localitat ha adaptat la celebració de la Verge del Carmen a la situació sanitària mentre que continua decidint com celebrar les festes de la Misericòrdia

MÉS FOTOS
Les festes de Burriana s'adapten a la nova normalitat - (foto 2)
Les festes de Burriana s'adapten a la nova normalitat - (foto 3)

La situació sanitària ha obligat a adaptar tots els aspectes de la nostra vida a una nova realitat. I la festa no està exempta d'aquesta ‘nova normalitat’. En la majoria dels casos hem vist com s'han hagut de suspendre grans esdeveniments culturals i festius, com l'Arenal Sound que estaria ultimant la seua preparació per a dins de dues setmanes.

Mentrestant, festes com la Verge del Carmen també s'han vist obligades a suspendre's. De fet, actes com el trasllat de la imatge de la patrona dels mariners no es produiran enguany. Tan sols un xicotet recordatori que els veïns del Port de Burriana estarien aquests dies de celebració i xicotets actes religiosos.

Aquest dijous l'alcaldessa de Burriana, Mª Josep Safont, juntament amb la regidor de Festes, Lluïsa Monferrer i les màximes representants falleres van assistir a la celebració de la festivitat després d'una missa organitzada pel rector del port de Burriana. Però altres actes com el Pa i porta, actuacions musicals o vi d'honor no es podran celebrar.

Tampoc sabem, de moment, si se celebraran les festes de la Misericòrdia o en quines condicions ho faran. Previstes a principis de setembre, no es podran celebrar com fins ara s'han fet, tal com reconeix l'alcaldessa de la localitat, encara que encara no hi ha pronunciament oficial.

“Estem valorant opcions però a costa de veure com evoluciona a nivell estatal i local [la pandèmia]. Sabem que no es poden fer actes multitudinaris i moltes de les activitats serà totalment impossible fer-se”, detallava l'alcaldessa fa uns dies. Des de la Regidoria de Festes treballen en aquesta mateixa línia i pròximament es donarà a conéixer la decisió final.

Pujar