28 de setembre de 2020 28/9/20

Les Falles de Burriana homenatjaran les seues màximes representants

Les Falles de Burriana homenatjaran les seues màximes representants - (foto 1)
  • El dimarts 10 i el dimecres 11, les falles de Borriana homenatjaran Elena Pastor i Júlia López com a màximes representants de les Falles 2020

Les Falles 2020 es troben molt a prop i el món faller es prepara per a retre pleitesia a les seues màximes representants, Elena Pastor i Julia López, com a Reina Fallera major i Reina Fallera infantil, respectivament.

Elena i Julia gaudiran d'un homenatge brillant i ple d'emoció, en la qual com reines falleres de Burriana rebran en forma de versos i poemes, l'afecte de la comunitat fallera i de les comissions que, una a una, desfilaran per l'escenari del teatre per a lloar les seues qualitats i les bondats del seu regnat.

El món faller de Burriana celebrarà aquests actes dimarts a les 22 hores i  dimecres a les 19 hores al teatre Payà amb les representants de les festes de Sant Josep, en un moment ple d'emocions, sorpreses i paraules boniques. En el mateix acte de dimarts, es realitzarà un homenatge faller a Quino Puig Safont, pels seus més de trenta anys dedicats a la crítica fallera.

Cal recordar que la Junta Local Fallera de Burriana va ratificar per amplíssima majoria la proposta presentada per la Falla la Mercè, el Club 53 i Don Bosco en la qual se sol·licitava retre l'homenatge faller a Quino Puig, per una vida dedicada a les falles, a la seua crítica i a la seua dignificació.

Quino Puig va pertànyer entre els anys 80 i 90 del segle passat a la comissió de la Falla Chicharro i des de principis dels 90 va iniciar una carrera com a guionista i crític que encara continua en l'actualitat. Durant tot aquest temps ha realitzat prop de 600 crítiques per a falles i fogueres.

Pujar