elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Entrevista a Enric Safont, història viva de Burriana

Entrevista a Enric Safont, història viva de Burriana
Entrevista a Enric Safont, història viva de Burriana
  • El cronista fotogràfic local ha recollit els moments més importants de l'últim segle a través d'un objectiu

MÉS FOTOS
Entrevista a Enric Safont, història viva de Burriana - (foto 2)
Entrevista a Enric Safont, història viva de Burriana - (foto 3)
Entrevista a Enric Safont, història viva de Burriana - (foto 4)

Hi ha moltes maneres de contar la història i una de les més belles és sens dubte mitjançant imatges. Fotografies que immortalitzen moments clau que es converteixen en tresors d'una cultura. Burriana acumula memòries d'un valor incalculable i moltes d'elles han quedat retratades en la càmera d'Enric Safont.

Enric Safont, cronista videogràfic, ha captat els moments més importants de la història de Burriana de l'últim segle. Des de l'ordenació episcopal del cardenal Tarancón, passant per l'evolució del port de Burriana que va nàixer com a canal d'enviament de taronges i és hui un port de referència en la Comunitat, o la gran festa de les falles que es viuen amb passió en la localitat. Safont era allí, sempre. Si hi havia alguna cosa a comptar, sens dubte la seua càmera era la primera a retratar-ho.

Hui, amb 90 anys, set néts, un besnét i un segon en camí, Enric Safont continua vivint la seua passió per la fotografia. Ho fa d'una forma diferent i gasta una Nikon “de les de hui dia”. Però Enric Safont continua utilitzant la tècnica que li ha acompanyat tota la vida, mesurar la imatge, estudiar-la i retratar-la perfectament d'un sol tret.

Elperiodic.com ha tingut el plaer d'entrevistar aquesta peça tan important de la història de Burriana. En la seua primera entrevista concedida en vídeo, Enric Safont ens ha comptat quan va agafar per primera vegada una cambra després de la nevada de l'any 46 a Burriana, també quan va comprar el seu Rolleiflex l'any 55, com va fundar l'Agrupació Fotogràfica Sant Joan don Bosco i com la seua núvia, Lolita, i després dona, li va acompanyar tota la vida en la seua gran passió.

L'entrevista a Enric Safont, també pare de l'alcaldessa de Burriana Mª Josep Safont, s'ha realitzat amb motiu de l'exposició ‘El Port 1947-1970’ que recull els seus anys de treball en el port i com els va immortalitzar en imatges. L'exposició es pot visitar aquest mes de setembre en el CMC La Mercé.

Pujar