16 de juliol de 2019 16/7/19

Denuncien el “caos” circulatori que s'ha viscut aquest diumenge a Burriana

Denuncien el “caos” circulatori que s'ha viscut aquest diumenge a Burriana - (foto 1)
  • La regidoria de Seguretat defensa que no s'ha registrat ni un sol incident en tota la jornada malgrat coincidir quatre esdeveniments en un sol matí

MÉS FOTOS
Denuncien el “caos” circulatori que s'ha viscut aquest diumenge a Burriana - (foto 2)
Denuncien el “caos” circulatori que s'ha viscut aquest diumenge a Burriana - (foto 3)
Denuncien el “caos” circulatori que s'ha viscut aquest diumenge a Burriana - (foto 4)
Denuncien el “caos” circulatori que s'ha viscut aquest diumenge a Burriana - (foto 5)

Dues carreres d'atletisme, dues processons, un mercat ambulant amb més de cent parades i només huit agents de Policia Local per a vigilar i controlar que no passe res. És la situació que s'ha viscut a Burriana aquest diumenge. I, a pesar que no s'ha produït cap incident greu, moure's amb cotxe per la ciutat aquest diumenge ha sigut un repte i molts conductors han hagut d'armar-se de paciència.

Perquè, tal com s'observa en les imatges que ha recollit elperiodic.com, molts cotxes s'han vist de sobte dins de la carrera al no haver-hi cap agent que els indicara la desviació del trànsit. En aquest sentit, els sindicats policials han denunciat la insuficiència de recursos humans per a gestionar el flux de persones, de trànsit i atendre en cas d'haver-hi alguna incidència.

De fet, no hi ha hagut reforç policial i només hi havia personal de servei un torn normal diari -huit agents- i a l'hora de la carrera s'han personat els quatre caps per a controlar. Des de la regidoria de seguretat argumenten aquest reforç del servei no es va fer perquè des de fa un mes es compten amb els voluntaris de protecció civil de la Diputació, sent uns sis aquest diumenge.

Però per als sindicats policials no és suficient. Tampoc per als corredors de la 10k i la 5k, alguns dels quals han denunciat a elperiodic.com que al no haver-hi policia interrompent el trànsit, molts vehicles travessaven el carrer mentre estava en marxa la carrera. En altres punt no estava senyalitzat i els vehicles es creuaven amb els corredors.

El regidor de Seguretat, Javier Gual, insisteix que no es va registrar cap incident: “La jornada ha transcorregut amb la més pura normalitat i la prova està que no hi ha hagut ni un sol incident. Els problemes circulatoris que han hagut són els derivats de realitzar una carrera de tal distància pels carrers de Burriana”.

Preguntat per la falta de reforç policial -en comparació amb la celebració d'altres esdeveniments de similars característiques- Gual argumenta que l'important no són els efectius sinó el resultat: “A l'equip de govern el que ens preocupa és la seguretat de l'esdeveniment i el nivell de control ha sigut total”. El regidor insisteix en el treball realitzat i agraeix als que es van implicar en el dispositiu de seguretat: “Cal felicitar-los perquè gràcies a ells tot va discórrer amb normalitat”.

Alguns d'aquests voluntaris que van haver de controlar el trànsit van ser els propis de la carrera. Però darrere d'aquesta situació puntual s'amaga un problema que es porta arrossegant des de fa anys i és la falta d'acord entre l'Ajuntament i els Policies Locals. Els policies demanen un augment d'efectius i una millor remuneració dels serveis extraordinaris: “És més barata l'hora en servei extraordinari que en una jornada normal”, denuncien aquests sindicats. Des de l'Ajuntament insisteixen que s'està treballant per aconseguir el consens.