4 d’agost de 2020 4/8/20

El PP demana a Puig que "explique a les famílies de Burriana per què va silenciar el SOS de La Plana"

El PP demana a Puig que "explique a les famílies de Burriana per què va silenciar el SOS de La Plana" - (foto 1)
  • Elena Vicente-Ruiz, secretària general del PPCS, considera “dramàtica” la crida d'auxili que el PSOE va eludir. “És urgent que Puig done la cara i depure responsabilitats”

Ximo Puig va preferir fer política a Burriana abans que atendre la crida de socors que els facultatius de medicina interna de l'Hospital La Plana van llançar per escrit el passat 23 de març. Així ho considera la secretària general del PPCS, Elena Vicente-Ruiz, després que s'haja fet pública la carta remesa per aquests professionals a l'adreça de l'Hospital La Plana en la qual consideraven una “prioritat absoluta” procedir al “aïllament complet de la localitat de Burriana incloent desplaçaments per motius laborals”.

L'escrit va ser ignorat pel president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, i per la seua consellera de Sanitat, Ana Barceló, provocant les “funestes conseqüències tant per als pacients com per al personal sanitari” que els propis facultatius alertaven en el seu escrit.

Elena Vicente-Ruiz ha considerat “urgent i necessària” la compareixença del màxim dirigent de la Generalitat Valenciana. “És una prioritat que Puig done la cara i explique a les famílies que han perdut a un ser estimat per què va silenciar el crit d'alerta de l'Hospital La Plana. És urgent que depure responsabilitats. Perquè si bé la consellera està amortitzada, ell com a president del Consell ha demostrat que va ometre el deure de socors advertit pels professionals”.

Les conseqüències d'aquesta falta de resposta per part del PSOE van provocar que a Burriana la taxa de mortaldat per coronavirus es disparara convertint-se en una de les més elevades de la Comunitat Valenciana. Es va complir, “terriblement, l'alerta feta pels facultatius, que van advertir d'una propagació del virus que provocaria que l'atenció sanitària en el centre hospitalari fora completament inassumible”, tal com resa l'escrit.

Per a Vicente-Ruiz, “és dolorós veure com els professionals de la sanitat han sigut menystinguts fins a tal punt pel Consell. En ple estat d'alarma, el PSOE va preferir fer política encara que per a això haguera de silenciar el diagnòstic dels qui estaven en primera línia de batalla contra el virus”. I ho va fer fins a tal punt, ha assenyalat la dirigent del PPCS, “que no va dubtar a titllar de faula la informació que per aqueixes dates alertava de l'existència d'un informe dels professionals advertint d'un brot explosiu a Burriana”.

Pujar