elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La ‘Cursa dels Dons’ de Borriana uneix suports per a la investigació contra el càncer de mama

La ‘Cursa dels Dons’ de Borriana uneix suports per a la investigació contra el càncer de mama
  • La carrera popular torna el 29 de maig després de dos anys de pandèmia

Borriana tornarà a eixir al carrer per a recaptar fons per a la investigació contra el càncer de mama amb una nova edició de la ‘Cursa dels Dones’ que aquest matí s'ha presentant a l'Ajuntament.

A l'acte han assistit la regidora d'Igualtat, María Romero, la representant de la Fundació Le Cadó, Susana Pérez, el representant de COINPA, Tomás Payà, i els representants de la Caixa Rural de Borriana, Eduardo Salas i Isabel Ferrer, i la representant de l'associació de veïns del Port, Silvia Ruiz,

Quan és la ‘Cursa dels Dones’?

Aquesta sisena edició, que torna després de dos anys de pandèmia, se celebrarà el diumenge 29 de maig a partir de les 11.00 hores.

L'eixida i la meta de la carrera serà en la piscina municipal de Borriana i es tracta d'una trobada popular de 5 km de “solidaritat” en l'organització de la qual col·labora activament el Servei Municipal d’Esports (SME).

Com puc participar?

Per a participar en la cursa o col·laborar, aquest divendres 29 d'abril ja s'ha obert el període d'inscripció, que té un preu de 7 euros, i totes les persones que participen rebran una samarreta commemorativa i optaran als productes que al final del recorregut lliuren les entitats i empreses col·laboradores.

Romero destaca “la gran faena” de la Fundació Le Cadó

La responsable de l'àrea d'Igualtat ha destacat en la trobada “la gran faena” que realitza la Fundació Le Cadó, amb 12 anys d'experiència, “a l'hora de mobilitzar primer, i congregar després, a milers de persones en cadascun dels actes” i, ha assegurat, que gràcies a això “les inscripcions creixen cada any i els beneficis que es destinen a una cosa tan important per a les dones, com la investigació i la lluita contra el càncer de mama, siga també major en cada edició”.

Maria Romero també ha mostrat l'agraïment als departaments municipals, les entitats i empreses col·laboradores “pel seu compromís social i local així com per continuar fent créixer cada any una Cursa dels Dones no competitiva la recaptació de la qual va íntegrament a la Fundació per a continuar fent costat a la investigació”.

Per part seua, la vicepresidenta de la Fundació Le Cadó, Susana Pérez, ha destacat el “extraordinari paper de la societat burrianense”, que ha demostrat tots els anys ser “generosa i solidària amb aquesta iniciativa” en la qual col·laboren de manera “proactiva”, i ha recordat que en l'última edició en 2019 van ser al voltant de 1.300 persones les que van participar.

Jacobo Ventura dissenya el cartell

Jacobo Ventura, de la Col·lecció Alexandra, dissenyador del cartell, ha mostrat la seua satisfacció per ser de nou l'encarregat de la imatge del cartell i de les samarretes, que segons explicava “he volgut que foren de color rosa com a símbol de la Fundació i de la la lluita contra el càncer de mama i també de vida, i amb impressió en blanc d'un imatge al·legòrica amb un sis i un pit de dona”.

També, el representant d'Avramar, Eduardo Soler, ha manifestat que “sempre ens hem sentit abrigallats pel consistori, així que sempre hem volgut posar el nostre granet d'arena en activitats de tan gran projecció social com la cursa”.

Col·laboren en la iniciativa entitats i empreses com l'Institut Grimalt, Col·leccions Alexandra, Sanycces, Avramar, COINPA, Pastisseria La Palma, Rosquilletas Fines, Caixa Rural, Clínica Granell, Supermercats Taula, Grupoom, Gufresco, Taula Gurmet, Videca, AAVV del Port, Federació de Comerç de Borriana, Punt de Neu, Flor de Vida i Fundació Le Cadó, als qui Romero i Pérez han agraït “la seua col·laboració i aposta”.

Cal destacar que el mateix dia de la cursa, en finalitzar el recorregut, gràcies a les entitats col·laboradores es repartiran diferents productes entre les persones participants i es farà lliurament del xec en el qual es farà pública la quantitat recaptada, amb l'assistència de representants dels equips mèdics investigadors.

Estudi contra el càncer de mama

Durant la presentació de la carrera s'ha destacat un estudi sobre el càncer de mama en dones menors de 35 anys que realitza l'Institut d'Investigació Sanitària de València, Incliva, així com l'estudi sobre el genoma del càncer de mama hereditari que dirigeix l'Hospital Provincial de Castelló. Cal assenyalar a més que la Fundació ha impulsat al costat de l'UJI i la Fundació José Soriano Ramos la càtedra d'activitat física i oncologia “Fundació José Soriano”.

La càtedra cerca impulsar i ampliar el treball desenvolupat en el camp del càncer de mama pel projecte Activitat Física i Oncologia del grup de Cures i Salut de la Facultat de Ciències de la Salut, amb la col·laboració dels hospitals de la província per a aprofundir en els beneficis de l'activitat física sobre la qualitat de vida en els pacients oncològics, tant en el seu benestar físic, com a mental i emocional.

MÉS FOTOS
La ‘Cursa dels Dons’ de Borriana uneix suports per a la investigació contra el càncer de mama - (foto 2)
La ‘Cursa dels Dons’ de Borriana uneix suports per a la investigació contra el càncer de mama - (foto 3)
La ‘Cursa dels Dons’ de Borriana uneix suports per a la investigació contra el càncer de mama - (foto 4)
Pujar