elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La convocatòria de les eleccions generals podria endarrerir els pactes a Borriana

La convocatòria de les eleccions generals podria endarrerir els pactes a Borriana
  • L'alcaldable Jorge Monferrer assegura que "estan sobre la taula totes les possibilitats" mentre que Vox recorda que els seus vots "no són gratis"

El proper dissabte 17 de juny es constituirà el ple municipal del Borriana, del qual sortirà investit el futur alcalde del municipi.

Tenint en compte els resultats electorals el previsible és que Jorge Monferrer, del Partit Popular, es convertixca en el proper primer regidor per a la legislatura que ara arrencarà, però per governar folgadament necessitaria suports, ja que el partit ha obtingut 8 regidors i la majoria absoluta se situa a 11.

El candidat ha assegurat que la seua intenció és “contactar amb tots els partits” per establir una ronda de reunions que espera que s'inicie la setmana que ve després dels primers contactes telefònics que hi ha hagut.

Això sí, Monferrer creu que les eleccions convocades pel president Pedro Sánchez per al 23 de juliol poden modificar l'estratègia dels partits, que “pot ser que esperen a veure quina és l'estratègia de les seues formacions”, cosa que “podria endarrerir els acords”.

Per part seua, des de Vox, amb qui el PP podria pactar en gran part dels municipis de la Comunitat Valenciana per desbancar a l'esquerra, el seu candidat Juan Canós assegura que ofereix “la mà estesa per pactar”, tot i que recalca que “els vots de Vox no són gratis” i assenyala que “els burrianencs amb el seu vot han deixat clar que volen que hi haga un govern de dretes on estiguen els dos partits”.

Monferrer, tot i això, no es tanca a cap possibilitat i indica que “tenim sobre la taula totes les possibilitats, des d'un govern en minoria fins a un govern fort amb majoria absoluta”.

“Parlarem amb tothom perquè darrere dels partits hi ha gent de Borriana i volem escoltar tothom”, afirma Monferrer, tot i que matisa que pactaria “amb tot aquell disposat a col·laborar per canviar Burriana, però haurà de ser gent amb un programa similar”.

Pujar