28 de gener de 2020 28/1/20

Conflicte en la Policia Local de Burriana pels serveis de falles

Conflicte en la Policia Local de Burriana pels serveis de falles - (foto 1)
  • Els policies de Burriana acusen l'Ajuntament de governar a base de decrets i diuen sentir-se "enganyats" pel regidor de Seguretat

Continua tibant-se la corda entre la Policia Local de Burriana i l'Ajuntament. Aquesta vegada han sigut els sindicats policials (SPPLB-UGT- CCOO-CSIF-ÚS) els qui han acusat el regidor de Seguretat, Javier Gual, de governar "a base de decrets" en "obligar-los" a realitzar serveis operatius extraordinaris aquestes Falles.

"Si aquesta és la millor solució possible oferida per l'equip de Govern, els sindicats policials creiem que és el camí equivocat màximament, quan es governa mitjançant decrets per part d'aquells que es fan dir partits progressistes i que defensen els drets dels treballadors", han expressat els sindicats en un comunicat.

Fa uns dies el propi regidor de Seguretat defensava en declaracions a elperiodic.com que s'està treballant des de l'Ajuntament per a "donar la millor solució possible" al cos policial. En resposta a aquestes afirmacions, els sindicats policials lamenten que continuen esperant una contestació a la seua proposta sindical: "Després quasi quinze dies que ens vam reunir amb la Sr. Alcaldessa i el Sr. Gual, esperant el compromís que van adquirir a estudiar la proposta sindical, aquesta contestació ha sigut per mitjà dels Decretazos".

"Ens sentim enganyats", expliquen. Així i tot, es comprometen a complir amb els serveis extraordinaris aquestes falles: "Els ciutadans de Burriana no tenen perquè preocupar-se de la seua seguretat en aquestes festes falleres, perquè la plantilla de la Policia Local té la suficient responsabilitat per a acatar els decrets i prestar el servei oportú tant en desfilades, comitives com en aquells actes que es requerisca d'una seguretat especial".

Sobre la disminució de la plantilla, els sindicats insisteixen que ja se li va advertir al regidor de seguretat que això anava a succeir: "En moltes ocasions li advertim que havia de traure a licitació pública les 5 places vacants que existien en la plantilla posat que s'anava a aprovar la bestreta de la jubilació però ha ignorat per complet aquests advertiments. Ens trobem ara amb que la plantilla està minvada en un 15% i a l'acabarà el 2019 amb un dèficit del 20%", lamenten.

Pujar