29 de setembre de 2020 29/9/20

Les Comissions de Treball de Burriana donen els seus primers fruits amb la concreció de les propostes veïnals

Les Comissions de Treball de Burriana donen els seus primers fruits amb la concreció de les propostes veïnals - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Les Comissions de Treball de Burriana donen els seus primers fruits amb la concreció de les propostes veïnals - (foto 2)

  Les comissions de Treball coordinades des de la regidoria de Participació Ciutadana de Burriana a través del Consell Social ja estan aportant solucions concretes a les peticions, queixes i demandes veïnals recollides en les reunions celebrades durant aquest mateix estiu. Després de l'anàlisi per part de les diferents regidories de les propostes formulades a través de col·lectius i associacions veïnals, les reunions que s'han celebrat a l'Ajuntament han servit per a la plasmació de les primeres actuacions.

  En la primera de les comissions que han tingut lloc durant la vesprada, el coordinador Cristofer Del Moral, ha informat als assistents sobre la resposta oferta a les peticions plantejades anteriorment. Així, la regidoria de Turisme ha escoltat, per exemple, la sol·licitud de millora de determinades infraestructures a la zona de la platja de Burriana, i ja ha adquirit un total de cinc dutxes dobles de cos i adaptades per a persones amb diversitat funcional que s'espera que acaben amb alguna de les queixes veïnals sobre aquest tema. A més, també s'ha solicitat la informació presupostària necessària per a diverses passarel·les enrotllables que facilitaran, d'una banda, la neteja que les grues realitzen periòdicament a la platja, i d'una altra, faran que qualsevol persona puga arribar fins a la mateixa línia de mar a través d'elles.

  Quant a la petició dels representants de la Federació de Falles per regular mitjançant Ordenança Municipal el funcionament de les carpes falleres, ja s'està estudiant la possibilitat d'incloure documentació sobre aquest tema en les ordenances existents i s'està treballant en la redacció de la documentació que faça possible aquesta gestió que millore els nivells d'incidència dels casals fallers en el veïnat. A més, també s'ha escoltat la petició de millorar el transport públic que porta visitants fins a les Falles de Burriana, i en els propers mesos es realitzaran encontres tant amb RENFE com amb l'empresa encarregada del servei d'autobusos per intentar ampliar horaris i prestacions.

  En la segona de les comissions, la regidoria d'Educació també ha pogut explicar a través de la seva regidora, Maria Josep Safont, algunes de les actuacions que ja s'han dut a terme. D'una banda, el col·legi de Novenes de Calatrava ja disposa d'instal·lacions que amplien les zones d'ombra als patis com es va demanar en la passada reunió. A més, la iniciativa s'ampliarà en breu a altres centres que no disposen de les zones suficients d'ombra en les seves instal·lacions. I una altra de les peticions escoltades i respostes ha estat la referent a la utilització dels patis escolars com a equipaments de barri en horaris no lectius. Així, a partir del mes de novembre i en els caps de setmana, diverses de les instal·lacions educatives es podran utilitzar també com a dotacions per al barri on es troben situades.

  Tal com resumia el regidor de Participació Ciutadana, Cristofer Del Moral, “avui hem pogut comprovar com la creació d'aquestes comissions de treball dóna resultats i augmenta la comunicació, el diàleg i la concreció de projectes entre la ciutadania i el consistori. Des que es va recuperar la figura del Consell Social que havia quedat defenestrada per l'anterior equip de govern, la implicació ciutadana a l'hora de proposar projectes ha crescut exponencialment i els resultats ja estan a la vista”.

   1 comentari
  Un currant de veritat
  Un currant de veritat
  02/11/2016 07:11
  Treballaor

  Com treballa el xiquet. Pren notes, s'arromanga, escriu i tot en un paperet en blanc... A 2.000 euros al mes ja pot fer-ho ja... I alguna cosa mes tamé... Aleeee disfruta-ho Del Moral que ja quedam enos per a que t'envien a casa els electors.

  Pujar