1 de desembre de 2020 1/12/20

Clausell: "Borriana bloqueja l'emissió de certificats digitals i provoca queixes entre la ciutadania"

Clausell: "Borriana bloqueja l'emissió de certificats digitals i provoca queixes entre la ciutadania" - (foto 1)

    Els veïns de Borriana que des del passat 14 de març han acudit a l'ajuntament amb la intenció de sol·licitar el certificat digital per a realitzar tràmits amb l'administració s'han trobat amb una negativa. En aquests moments el títol s'ha tornat essencial per a realitzar qualsevol gestió burocràtica. Les ajudes, subvencions, prestacions per tancament de negocis... gestions obligades per l'estat d'alarma que “si eres veí de Borriana no pots realitzar perquè l'ajuntament no et gestiona el certificat digital”.

    Així ho ha exposat Alejandro Clausell, regidor del PP a l'Ajuntament de Borriana, qui ha reclamat a PSPV i Compromís que estudien solucions a aquesta situació. “No té cap sentit que l'ajuntament estiga tancat i que l'opció telemàtica, l'única que existeix, tampoc es puga emprar perquè si no tens certificat digital l'ajuntament no l'expedeix”.

    Aquesta situació ha provocat queixes entre els veïns. “Ho hem transmés a l'alcaldessa. No ara, sinó fa setmanes. No obstant això, ni PSPV ni Compromís tenen en compte aquesta queixa i les setmanes continuen passant sense que s'actue. Un desistiment que porta aparellada un malestar entre els ciutadans que creix dia a dia per la passivitat de qui governa”.

    Des del PP lamenten que mentre ciutats com Borriana bloquegen l'emissió d'aquest certificat, altres municipis veïns el mantenen i atenen els ciutadans que el sol·liciten. “Som conscients que estem vivint una situació extraordinària. Però si hi ha ciutats veïnes, com és el cas de Vila-real, on es continuen expedint certificats, no s'entén que a Borriana no s'adopten les mateixes mesures”. Al final, lamenta Clausell, “ho acaben pagant una vegada més els ciutadans, que veuen com els qui haurien de defensar-los i protegir-los són, precisament, els que més travetes els posen. Molt trist”.

    Pujar