elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Cinc companyies completen la programació del primer festival de dansa de Burriana ‘Dansa O’

Cinc companyies completen la programació del primer festival de dansa de Burriana ‘Dansa O’
  • La plaça Major acollirà totes les actuacions durant les jornades del 20 i 21 de maig en la localitat de la Plana

  • El festival de dansa comptarà amb actuacions en directe, i tallers per a la participació del públic

  • La companyia Marea Danza obrirà el festival amb el seu espectacle “Rueda”, una revisió de la dansa popular valenciana, premiat en 2021

MÉS FOTOS
Cinc companyies completen la programació del primer festival de dansa de Burriana ‘Dansa O’ - (foto 2)

El nou festival de dansa ‘Dansa 0’ de Burriana s'estrenarà els pròximes dies 20 i 21 de maig en la plaça Major, i amb la participació de cinc companyies que mostraren en la dansa en tots els seus vessants i tendències, acostant-la al públic amb les representacions al carrer.

Cinc companyies formaran l'elenc d'aquest primer festival: Marea Danza, Iván Amaya, Clandestina, Takiri Art Company i Samuel i Lorena. El divendres 20 de maig a les 20 hores obrirà el festival la companyia Marea Dansa amb l'espectacle “Rueda”, una revisió de la dansa popular valenciana des d'un punt de vista contemporani.

En aquesta proposta artística, cinc dones connectades dansaran mirant cap avant per a crear una oda en la vida i en la terra i, com cinc peces de fang, participen en el ritu artesanal de girar el cos per a ser energia, potència i emoció. Una aproximació al folklore amb el qual aquesta singular companyia connecta amb les seues arrels i que ha sigut guardonat com a millor espectacle de carrer en els premis AAEE IVC 2021.

El mateix divendres a les 20.30 hores tancarà Iván Amaya, amb l'obra “Estany”, una fantasia coreogràfica de dansa contemporània inspirada en les quasi extintes cantiñas de la Rosa. Es tracta d'una al·legoria de moviments conformant una peça mal·leable i plena de plasticitat. Un diàleg viu, lliure i eclèctic del cos connectat amb les arrels i les vivències del seu creador.

El dissabte 21 de maig el festival arrancarà al matí amb un taller participatiu impartit per Alicia Herrero de l'Institut de Dansa Educocreativa i Social. Un taller de dansa per a famílies, amb una persona adulta més una xiqueta o xiquet a partir de quatre anys. Les inscripcions per a participar s'han de fer en el Centre de les Arts Martí de Viciana, ja que les places són limitades.

Ja a la vesprada, i a les 20h serà la companyia la Clandestina, la que presentarà l'espectacle “Yanagi”, una peça de dansa contemporània de format curt amb estil oriental que explora els diferents llenguatges del ball. Un espectacle protagonitzat pel simbolisme del salze de la mitologia japonesa.
A continuació, la Takiri Art Company proposarà “Human”, un cant en la lluita per la humanitat, la humanitat com a concepte i com a espècie. Vivim en un món ric i pròsper que hem convertit en un camp de batalla d'odi i separatisme social. Human és un crit cap al retrobament i la germanor, una parada al temps i en l'espai que permeta escoltar, observar i sentir que és més el que ens uneix que el que ens separa.

I finalment, tancarà el festival la companyia Samuel i Lorena, amb “Eter.niu”, una conversa entre dues ànimes que es troben a casa quan les seues llums són a prop. És una conversa profunda i alhora sintètica del moviment.

L'edil de Cultura, Vicent Granel, ha explicat que “amb aquests cinc espectacles es pretén que el públic, els veïns i veïnes de Burriana descobrisquen les diferents modalitats de la dansa. Acostar la dansa a la ciutadania i que descobrisca la possibilitat de reflexionar, de gaudir, de participar amb la dansa, i que a la nostra ciutat és possible fer-ho”.

El marc de la plaça Major servirà d'escenari i d'espai per als espectacles de totes les companyies, que oferirà la Regidoria de Cultura, de la mà de l'Oficina d'Activitats Culturals i del Centre Municipal de les Arts Rafel Martí i la participació de l'Institut Valencià de Cultura.

El desenvolupament del festival Dansa O en l'espai urbà, ha continuat, pretén “aconseguir nous espectadors i aficionats a la dansa i crear nous públics mitjançant l'experiència de seguir els espectacles en viu i amb proximitat.”

Pujar