30 de maig de 2020 30/5/20

Burriana licitarà el projecte de Sant Gregori en un mes

Burriana licitarà el projecte de Sant Gregori en un mes - (foto 1)
  • A l'espera que s'aprove el projecte modificat, que està previst per a les pròximes setmanes

MÉS FOTOS
Burriana licitarà el projecte de Sant Gregori en un mes - (foto 2)
Burriana licitarà el projecte de Sant Gregori en un mes - (foto 3)
Burriana licitarà el projecte de Sant Gregori en un mes - (foto 4)

La burocràcia avança, lenta, però segura. Molt més a poc a poc del que la urbanitzadora desitjaria, els tràmits per fer realitat el projecte Golf Sant Gregori segueixen el seu camí i van arribant a bon port fins al punt que el projecte podria licitar-a principis de gener si s'aprova en aquestes setmanes el pla modificat.

Així, els treballs d'oficina van en paral·lel als del terreny. Perquè des que van començar els treballs de desbrossament i delimitació de l'perímetre del PAI, l'empresa urbanitzadora ha anat tramitant els permisos de demolició, han explicat a elperiodic.com. Així, aquesta setmana començaran els enderrocs després que el topògraf haja entrat aquest dilluns per delimitar els horts i cases que quedaran fora del perímetre.

En paral·lel, l'empresa ha anat tramitant els permisos d'enderrocs, tenint en compte que per a cada construcció les necessitats són diferents. Per exemple, les cases més properes a la mar necessites un permís de la Direcció General de Costes; les que limiten amb el Clot requereixen de l'autorització de la Confederació Hidrogràfica; mentre que les construccions amb amiant només es poden enderrocar amb un projecte especialitzat ja que contenen material cancerigen.

El mes de desembre serà, si es compleixen els temps previstos, el de l'aprovació del projecte modificat per part de l'Ajuntament de Burriana, a qui l'empresa ha volgut agrair el seu treball constant en tot aquest procés. Cal recordar que al juliol estava previst que ja es tinguera el projecte modificat aprovat, així com la signatura de l'acta de replanteig, que es va retardar fins al setembre.

En qualsevol cas, des de l'empresa manifesten la seva satisfacció i esperen que en els pròxims dies el consistori aprove la modificació del pla. Una vegada això passe, el projecte sortiria a licitació -en gener està previst que siga així- i març seria el mes en què s'adjudicaria.

Cal destacar que el projecte, valorat en uns 90 milions d'euros, s'urbanitzarà dos milions i mig de metres quadrats davant de la costa de Burriana. Hi haurà 7.000 habitatges, dos hotels, un camp de golf d'uns 800.000 metres quadrats, així com habitatges, sector terciari (botigues, restaurants, oci ...).

Un projecte a què tots donen la benedicció, detallen des de l'empresa, després de la reunió que van mantenir amb la Direcció General de Costes fa uns dies. En aquesta entrevista pot llegir l'opinió del director general d'Urbanisme, Vicente García Nebot.

Pujar