30 de setembre de 2020 30/9/20

Burriana posa la “primera pedra” a Sant Gregori

Burriana posa la “primera pedra” a Sant Gregori - (foto 1)
  • Així valoren ajuntament, propietaris i urbanitzadora el major projecte urbanístic de la història de Burriana

MÉS FOTOS
Burriana posa la “primera pedra” a Sant Gregori - (foto 2)
Burriana posa la “primera pedra” a Sant Gregori - (foto 3)
Burriana posa la “primera pedra” a Sant Gregori - (foto 4)
Burriana posa la “primera pedra” a Sant Gregori - (foto 5)

Fa uns dies assistíem a un moment històric per a Burriana: es posava la “primera pedra” del major projecte urbanístic de la història de la ciutat. I entrecomillem la primera pedra perquè, encara que era el començament oficial del PAI Sant Gregori, la qual cosa va donar principi la setmana passada van ser els treballs de desbrossament del perímetre, el primer dels molts passos que caldrà anar donant.

Un acte oficiós que es va tornar en oficial perquè allí acudien representants de l'empresa urbanitzadora, de l'ajuntament i dels propietaris de sòl a Sant Gregori. Tots ells valoraven amb optimisme el fet que donaren principi les obres i el qualificaven “de fita històrica” per al futur de la ciutat.

Cal destacar que el projecte, valorat en uns 90 milions d'euros, urbanitzarà dos milions i mig de metres quadrats enfront de la costa de Burriana. Hauran 7.000 habitatges, dos hotels, un camp de golf d'uns 800.000 metres quadrats així com habitatges, sector terciari (botigues, restaurants, oci…).

Empresa urbanitzadora: “Estem molt orgullosos després d'anys de treball”

L'empresa urbanitzadora mostra el seu orgull després de “tants anys de treball”. A les tasques de desbrossament li seguirà la demolició de les edificacions restants i partió de la zona. Un projecte a llarg termini i per al qual ja s'està treballant en la licitació del projecte posat que hi ha diversos grups inversors interessats.

Ajuntament: “És l'arrencada turística de Burriana”

Des de l'Ajuntament mostren la seua alegria per l'arrencada del PAI “més important de l'arc mediterrani”. El primer tinent d'alcalde, Vicent Aparisi valora aquest projecte com la “arrencada turística” d'aquest poble encara que a partir d'ara hi ha moltíssima faena, que passarà per derrocar les cases i començar a construir. Tot això es farà sota la supervisió consistorial, advertia Aparisi abans de concloure: “Burriana té un abans i un després, i és hui”.

Al primer dia de treball amb màquines també acudien la segona tinenta d'alcalde, Cristina Rius, i el regidor d'Urbanisme, Bruno Arnandis. Aquest últim reconeixia que sempre ha sigut molt escèptic encara que es tracta de “un projecte molt interessant, amb moltes zones verdes i sostenible”. Per a Arnandis no posar-ho en marxa hauria sigut un “desastre de proporcions èpiques”.

Propietaris de Sant Gregori: “És un moment històric però s'ha de prioritzar als veïns”

Els propietaris també estan molt satisfets davant “un moment històric i que generarà molta faena per a Burriana”. El president de l'Associació de Propietaris, Enrique Daudí, detalla el valor afegit que generarà amb hotels, turisme i molt impacte indirecte encara que, precisament per a aqueixa ocupació que es vaja a generar, demanen que es tinga en compte a Burriana i es prioritze als seus veïns.

Així ho han sol·licitat, com també un control estricte de les ordenances municipals, “precisament per a conservar aquest producte d'alta qualitat”.

Conselleria: “És un projecte important per al turisme de Castelló”

Des de la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat valoren el potencial d'aquest projecte la importància del qual transcendeix el local i es converteix en clau per al turisme de la província. Així ho explicava el Director General d'Urbanisme, Vicente García Nebot, fa uns dies a elperiodic.com. Pots veure l'entrevista completa ACÍ.

Pujar