29 de maig de 2020 29/5/20

Burriana demana al servei de Costes el domini per a crear una platja a Sant Gregori

Burriana demana al servei de Costes el domini per a crear una platja a Sant Gregori - (foto 1)

  L'ajuntament de Burriana ha celebrat el seu primer ple d'aquest 2020, on s'ha aprovat, per majoria, la sol·licitud per a què el servei provincial de Costes de Castelló els concedisca el domini a l'ajuntament de la localitat perquè es puguen realitzar les obres que es consideren necessàries en el Golf Sant Gregori.

  En concret, el projecte es basa a crear una platja per a recuperar el front litoral i construir un passeig marítim. El termini per a dur a terme les obres és de dos anys i mig, i el pressupost es dispara i superarà els 13 milions d'euros. Amb 18 vots a favor es procedirà a aquesta sol·licitud.

  El Partit Popular va votar a favor i el seu portaveu, el senyor Fuster, va afirmar prèviament que el seu vot seria favorable perquè és un procés administratiu necessari, però que la gestió d'aquest és millorable, ja que es podria haver dut a terme fa molt temps, “anem amb anys de retard”.

  El mateix també va aprofitar el ple per a preguntar per què no s'havia signat encara el decret sobre un informe d'urbanisme que desestima el cobrament de la quota zero per part de l'agent urbanitzador als propietaris, al que l'alcaldessa va respondre que s'ha d'aclarir tota la informació.

  Un altre punt que es va tractar en la sessió plenària va ser la pròrroga de la concessió administrativa del servei de gestió de l'estacionament de vehicles sota control horari, la qual va ser aprovada per majoria. Maria Jesús Sanchís, portaveu de Ciutadans, va ser alguna de les persones que van votar que sí, però considera que hauria de ser més econòmic per als veïns i autònoms o haver-hi una zona destinada per a aquests.

  Pujar