2 de juny de 2020 2/6/20

Burriana aprova la proposta del PP de crear el Fòrum Litoral per a defensar la costa

Burriana aprova la proposta del PP de crear el Fòrum Litoral per a defensar la costa - (foto 1)
  • La moció del PP, que s'aprova com declaració institucional, contempla crear una taula de treball per a reclamar a l'Estat inversions que frenen la regresió

Burriana crearà un Fòrum Litoral amb l'objectiu de defensar les inversions i infraestructures que garantisquen la protecció de la costa. La iniciativa part del Grup Municipal del Partit Popular, que va presentar una moció al ple en llaures a defensar el patrimoni litoral d'una ciutat que ha patit l'abandó de les administracions públiques i patit danys amb el pas de la borrasca Glòria.

La proposta va ser recolzada per tota la corporació que va elevar a declaració institucional la iniciativa liderada per Juan Fuster, portaveu del PP a Burriana. “És una bona notícia que en la defensa de nostra ens unim per a reivindicar el que la ciutat mereix. I sense cap dubte el litoral urgeix inversions que posen fre a la regressió i la invasió d'aigua marina en les primeres línies residencials”.

El Fòrum Litoral que l'acord adoptat ahir contempla constituir unirà a la societat civil, tècnics municipals i de la Prefectura Provincial de Costas al costat de representants polítics en una taula de treball que “no sols pretén defensar el litoral, també pretén crear pressió davant les administracions competents per a exigir l'execució d'infraestructures que posen fre a la regressió”.

Així mateix, la proposta del PP aprovada com a declaració institucional contempla reclamar al Govern de Pedro Sánchez la inversió que resolga els danys causats pel pas de la històrica borrasca Gloria. “L'objectiu és que es recupere com més prompte millor la normalitat i que per a la pròxima temporada de Pasqua les nostres platges estiguen en condicions òptimes per a rebre a veïns i visitants”. Però que aquestes accions no siguen “una labor de maquillatge, sinó que a elles vengen associades les inversions definitives que en forma d'espigons siguen capaços de protegir el nostre litoral. Aqueix és en realitat l'últim objectiu i el principal repte que vertebra el Fòrum Litoral”, ha declarat el portaveu del PP.

Pujar