elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Borriana celebra les festes de la Mercè amb la tradicional desfilada de ‘cabuts’

Borriana celebra les festes de la Mercè amb la tradicional desfilada de ‘cabuts’
  • L'Ajuntament repartirà 1.500 aplaudidors perquè la particular batalla es lliure amb seguretat

MÉS FOTOS
Borriana celebra les festes de la Mercè amb la tradicional desfilada de ‘cabuts’ - (foto 2)

Borriana celebrarà el 23 i el 24 de setembre les tradicionals festes de la Mercè, en la qual tornarà la popular festa de ‘els cabuts’ als carrers de la ciutat.

La zona del Centre Municipal de Cultura i els voltants de la parròquia de la Mercè atraurà la participació de centenars de xiquets, per a continuar amb la tradició de simular una batalla a bastonades contra les figures dels cabuts.

Torna la lluita entre xiquets i ‘cabuts’

El divendres 23 de setembre, vespra de la festivitat de la Verge de la Mercè, tornarà la tradició amb l'esperat, divertit i particular trobada entre els xiquets de Borriana i els cabuts, que tornen a perseguir-los pels carrers per les quals discorre l'arrelada cercavila.

Precisament, perquè aqueixa lluita entre els més xicotets i els cabuts de Borriana torne a lliurar-se, però amb seguretat i diversió, l'Ajuntament de Borriana, a través de la Regidoria de Turisme, repartirà 1.500 aplaudidors, material que es va incorporar en la celebració en 2016, per a minimitzar els riscos de lesions i procurar que cada vegada més xiquets i xiquetes s'atrevisquen a participar de la festa.

Per a això, el divendres a la vesprada, a partir de les 18.45 hores, començaran a repartir-se al costat del CMC la Mercè i mitja hora més tard, a partir de les 19h, els cabuts iniciaran el recorregut pels carrers més pròxims i en la mateixa plaça de la Mercè i gaudiran un any més d'una nova festa de tradició popular a la ciutat.

Actes religiosos i tradicionals

El dissabte 24 de setembre tindran lloc els principals actes de major solemnitat en honor a la Verge de la Mercè, a les 19h la missa i, a continuació, la processó en la qual solen participar els veïns i veïnes del barri i del conjunt de la ciutat per a honrar a la Mercè i així complir amb la llarga tradició dels actes tant religiosos com populars que en el seu honor se celebren cada any a la fi de setembre en la capital de la Plana Baixa.

Aqueix dia, també la música i la tradició popular tindrà el seu espai amb la Colla de dolçainers i tabaleters de Borriana que faran ballar just a les portes de l'església de la Gràcies als 6 gegants, Mercè i Blai, Blaiet i Mercedetes, Artal i Seidia, al costat dels 2 gegantons. Tots ells se sumen a la celebració a través de la Associació de Gegants i Cabuts de Borriana, i també participaran desfilant en la processó.

Pujar