26 d’octubre de 2020 26/10/20
281 CONTAGIS ENTRE VEÏNS

Ana Barceló: “A Burriana se li ha fet un seguiment com a altres ciutats en la seua mateixa situació”

Ana Barceló: “A Burriana se li ha fet un seguiment com a altres ciutats en la seua mateixa situació” - (foto 1)

     La consellera de Sanitat no ha pogut facilitar els motius pels quals s'han registrat una xifra tan elevada de morts i contagis per coronavirus Aquest dijous hem conegut per primera vegada la xifra oficial de l'impacte del coronavirus en cada població de la Comunitat Valenciana. Un de les dades que més han cridat l'atenció i que han eixit en la roda de premsa de la Conselleria de Sanitat és l'elevat nombre de morts i contagis a Burriana: 37 persones han mort en la localitat i s'han contagiat 281 veïns, huit d'ells en els últims catorze dies.

    Sobre aquest tema, els periodistes han preguntat a la consellera si podia revelar el motiu d'aquest elevat impacte, al que Ana Barceló no ha volgut entrar a valorar: “Ha sigut una ciutat a la qual se li ha fet un seguiment com a la resta de ciutats en la seua mateixa situació. Jo ara no li puc facilitar la informació de quin ha sigut la causa”. En aquest sentit, la màxima responsable de Sanitat ha detallat que la causa és precisament el que s'intenta estudiar en tots els casos, “i aqueixa informació ens la dóna el fet que ens posem en contacte amb les persones que s'han contagiat i les que han estat al costat d'elles”.

    Tal com els ha comptat elperiodic.com en altres ocasions Borriana ha sigut una de les localitats valencianes més colpejades per la pandèmia. Fins ara no es coneixien xifres oficials dels índexs d'afecció del virus a la ciutat però el brot que va afectar el sector faller i que es va estendre entre la població ha sigut notícia en diverses ocasions.

    Cal recordar, de fet, que el primer cas en la Comunitat Valenciana es va registrar precisament en un veí de Burriana, tal com els avançava elperiodic.com. Això va ser a la fi del mes de febrer. A més, la residència de majors pública de la localitat també va registrar un brot de *coronavirus del qual tampoc s'han donat dades oficials sobre la situació actual.

    Pujar