20 d’octubre de 2020 20/10/20

Cau una banda de lladres que va robar en botigues de telefonia de València i Burriana

Cau una banda de lladres que va robar en botigues de telefonia de València i Burriana - (foto 1)
  • L'organització es dedicava a robar en comerços de tota Espanya

Agents de la Policia Nacional han desarticulat una organització criminal dedicada al robatori en comerços de telefonia mòbil en diferents províncies, entre elles la de València, segons ha informat la Prefectura Superior de Policia de Madrid en un comunicat. Van robar en comerços de Manises i València capital així com Burriana a Castelló.

Durant l'operació s'ha detingut als huit integrants de l'organització que s'havia especialitzat en el robatori de terminals de telefonia mòbil. Per cometre els assalts comptaven amb vehicles d'alta gamma, altres tipus «llançadora» i una «guarderia» on emmagatzemaven el material sostret.

La investigació va començar el passat mes de maig, quan l'organització va perpetrar un assalt en un establiment de telefonia mòbil a la ciutat de Pamplona, ​​on van aconseguir apoderar-se d'un gran nombre de terminals i tauletes d'alta gamma.

Després de diverses indagacions dutes a terme per la Brigada Provincial de Policia Judicial de Navarra, van aconseguir esbrinar que algun dels integrants de el grup que va cometre l'assalt, podria residir a la localitat madrilenya de Leganés.

Després d'això, es va iniciar una investigació conjunta a l'presumir que es tractava d'un grup itinerant. Després de diverses vigilàncies es va detectar un domicili a la localitat de Leganés d'on entraven i ixien diverses persones a hores intempestives i que podrien tractar-se dels autors de l'assalt a el comerç pamplonès.

Entrades i registres

Amb l'autorització judicial corresponent, els agents van practicar una entrada i registre al domicili, en el qual van aconseguir localitzar i intervenir un gran nombre de terminals de telefonia mòbil que pogueren formar part de l'material sostret i que l'habitatge pogués estar sent utilitzada a manera de centre d'operacions i de «guarderia».

Durant el registre, els investigadors van confiscar al costat dels aparells de telefonia, gran quantitat de documentació entre la qual es trobaven albarans i fins i tot llibres de comptabilitat de l'organització.

Després de l'anàlisi de l'material, van esbrinar que el material intervingut pertanyia a un total de 11 robatoris en comerços de municipis de diferents províncies: València -Manises i València-, Castelló -Burriana-, Madrid -Arroyomolinos, Coslada, Majadahonda, i Sant Sebastià els Reis-, Ciudad Real -Tomelloso- i Pamplona.

Durant la investigació d'aquests robatoris, van detectar que tots ells es cometien amb gran celeritat, la majoria d'ells mitjançant la tècnica de «l’allunatge» i altres mitjançant maces i palanquetes per forçar el tancament.

En una de les seues accions comesa en un centre comercial de Majadahonda, van arribar a envestir amb el vehicle, diverses barreres de seguretat per finalment trencar les portes d'accés a al centre.

També van poder comprovar que en els seus desplaçaments utilitzaven vehicles «llançadora» per detectar la presència policial i així poder alertar la resta d'integrants de l'organització que viatjaven en els vehicles amb el material sostret.

En el moment de l'entrada i registre del domicili no es va localitzar a cap dels presumptes autors, si bé actuacions posteriors van permetre la localització i detenció dels components de l'organització.

Pujar