26 de febrer de 2020 26/2/20

Totes amb Burjassot critica que “les subvencions per al PPOS de 2017 no passen pel Consell de Transparència”

    La plataforma ciutadana i municipalista Totes amb Burjassot manifesta una dura crítica a l'equip de govern de l'Ajuntament de Burjassot, format per PSOE i Compromís, per haver-hi, al seu judici, faltat a la seua paraula i no haver sotmès les subvencions de la Diputació Provincial de València per al Pla Provincial d'Obres i Serveis (PPOS) d'enguany al Consell de Participació Ciutadana, en els quals es realitzen obres de millora en el municipi, i en el qual a Burjassot li corresponen 206.053’64 euros.

    Des de Totes amb Burjassot, recorden que, malgrat que el procés va ser bastant tutelat, poc informat i amb diverses manques, almenys l'any 2016 es va convocar el 30 de maig al Consell de Participació Ciutadana perquè la gent poguera pronunciar-se sobre les esmentades obres, i prendre algunes decisions vinculants. En aquell moment, l'Alcalde Rafa García, va assegurar que era intenció de l'equip de govern continuar convocant al Consell de Participació per a aquestes qüestions i generar cultura de participació ciutadana, o almenys així ho testifica la plataforma municipalista. No obstant açò, la proposta de les obres per al PPOS ha passat per la Junta de Govern Local dilluns passat 26 de juny, òrgan les sessions del qual no són públiques, i ha sigut aprovat sense debat ni consens. Si bé des de Totes amb Burjassot entenen que açò no incorre en cap il·legalitat, posen de manifest la falta de compliment de l'equip de govern amb una dels seus majors compromisos tant dels seus programes electorals com del pacte que van signar a l'octubre de 2015 per a governar en el municipi. Afigen, a més, el poc i mal ús que es fa, en opinió de la plataforma, de les eines de participació ciutadana, assenyalant per exemple que en tota la legislatura encara no s'ha constituït el Consell de Mitjans Municipal, ni s'ha creat la regidoria 22 a any i mitjà de la seua aprovació en el ple, ni s'ha desenvolupat l'Agenda21, ni tampoc constituït el Consell de Transparència després d'un any de la seua aprovació, entre altres qüestions. Per a Totes amb Burjassot, l'excusa de la urgència no és suficient, ja que la subvenció per al PPOS és anual i sempre per les mateixes dates.

    Finalment, des de Totes amb Burjassot insten a l'equip de govern al fet que done prioritat al desenvolupament i la bona utilització de les eines de participació ciutadana, i que si l'actual regidor que s'ocupa d'aquesta àrea, Emili Altur, no pot o no sap exercir la seua labor adequadament, aquesta competència siga traspassada a una altra persona.

    Pujar