elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Compromís per Burjassot denuncia una pujada del 25% en les activitats esportives prevista pel govern socialista

Compromís per Burjassot denuncia una pujada del 25% en les activitats esportives prevista pel govern socialista
  • Un govern enfocat a les persones no ha de repercutir de manera tan salvatge a la ciutadania en una activitat tan majoritària i necessària per al benestar com és l'esport

Compromís per Burjassot denuncia l'increment salvatge de les quotes de les Escoles Esportives Municipals, previst en un 25% per al pròxim curs. Així ens ho ha comunicat des de fonts municipals justificant la pujada en un augment dels costos energètics i una ampliació de la durada del servei. Una resposta pobra i que contradiu al publicat pel mateix ajuntament de Burjassot al juliol de 2023 on es vanagloriava d'una congelació de tarifes afirmant que “un any més, el Consistori no ha modificat el preu dels cursos, pensant en l'economia de les famílies burjassoteres”. Pel que sembla, en 2024 ha deixat de pensar en l'economia de les famílies del municipi.

“Entenem que el cost de les activitats esportives és deficitari per a un Ajuntament, però això forma part de les polítiques del benestar, invertint en què totes i cadascuna de les famílies de Burjassot puguen tindre a l'abast la pràctica esportiva. Excusar aquest augment de preus en els costos de la vida ens sorprén i entristeix a parts iguals, per això hui és objecte de denúncia pública per part de Compromís”, explica María Viu, portaveu de Compromís Burjassot.

En aquesta nova ordenança, a més, ens trobem també amb la sorprenent i aleatòria regulació de la cessió de les instal·lacions esportives sense cost per a la ciutadania. Una exempció que serà efectiva per a la utilització de les instal·lacions esportives “quan existisquen raons socials, benèfiques, culturals o d'interés públic que així ho aconsellen”, deixant en l'aire com és la normativa per a la seua cessió, un reglament al qual no hem tingut accés cap dels partits de l’oposició.

Des de Compromís per Burjassot tenim clar que l'esport és una eina social que genera hàbits de vida saludables en la ciutadania de totes les edats i que l'Ajuntament ha de fomentar-la i no posar barreres, amb l’augment de les despeces de la vida és l’Ajuntament quan ha de fer un esforç màxim per mantindré preus i no funcionar com una empresa. D’altra banda, ens preocupa molt la normativa de cessió d’instal·lacions esportives ja que pot derivar en un lloguer gratuït a les persones que “els puga interessar”.

 

Pujar