elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Compromís per Burjassot aposta per la mobilitat sostenible i la recuperació del servei de lloguer de bicis, Burjabike

Compromís per Burjassot aposta per la mobilitat sostenible i la recuperació del servei de lloguer de bicis, Burjabike
  • María Viu: “María Viu: “Defensem la recuperació del servei de lloguer de bicicletes, però també que l'Ajuntament treballe de valent en polítiques de mobilitat””

Compromís per Burjassot ha defensat en el ple municipal celebrat aquest dimarts una sèrie de propostes per a poder millorar les possibilitats que té la ciutadania per a accedir a una mobilitat sostenible en el municipi. Un dels punts més destacats que s'han posat sobre la taula és la recuperació del servei de lloguer de bicicletes Burjabike que garantia a la població l'accés a un mitjà de transport assequible que complia amb gran part de les premisses pel que fa a la protecció del nostre entorn, sostenibilitat i salut.

María Viu, portaveu de Compromís per Burjassot ha defensat una proposta en la qual posava de manifest un gran pla de mobilitat sota el teló de fons de la tornada de Burjabike. “El que defensem és la recuperació del servei de bicicletes de lloguer, però també que l'Ajuntament s'ocupe de valent en les polítiques de mobilitat, reparant carrils bici i ciclocarrers, facilitant llocs per a l'aparcament de bicicletes, però també treballant en campanyes de conscienciació per a realitzar un bon ús d'aquest mitjà de transport sostenible que dia a dia utilitzen centenars de persones a la nostra ciutat”, explica Viu.

Un dels objectius perseguits per la moció de Compromís per Burjassot perquè aquest servei siga de gran utilitat per a la ciutadania és que Burjabike fora compatible amb el de València, perquè el trànsit entre totes dues ciutats siga fàcil i fluid. A més s'ha sol·licitat la instal·lació en diferents parts del poble estacions suficients considerant la quantitat de població del municipi i el fet que hi ha universitats i centres escolars en el terme municipal.

D'altra banda, en temes de mobilitat s'aposta perquè els carrils bici i els ciclocarrers es reparen ja que és evident que ho necessiten especialment quant al paviment i els clots, la senyalització i la visibilització. Igualment se sol·licita la instal·lació d'aparcaments de qualitat per a bicicletes, tant per a les bicicletes del pàrquing municipal com per a les pròpies de les persones usuàries. Finalment, la moció inclou una part de conscienciació amb cursos d'educació viària gratuïts per a ciclistes i vianants (incloent xiquets i xiquetes, centres educatius, falles, etc.) i campanyes de sensibilització cap a l'ús d'il·luminació, casc i armilles fluorescents; fomentant el respecte a les persones que empren la bici com a usuàries de ple dret de la via pública.

Pujar