elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Ciutadans denuncia deficiències en la gestió econòmica de Burjassot

Ciutadans denuncia deficiències en la gestió econòmica de Burjassot
  • Subiela: “És la pròpia Intervenció de l'Ajuntament la que alerta de pràctiques tan greus com contractes a dit o subvencions sense comprovació”

El portaveu de Ciutadans (Cs) Burjassot Toni Subiela, ha denunciat “deficiències en la gestió econòmica del municipi”. “Ho hem pogut comprovar en els informes d'Intervenció que s'han presentat hui en la comissió d'Hisenda”, ha detallat.

D'una banda, ha concretat, “l'informe financer de les entitats del sector públic local, en l'àrea de Benestar Social i Serveis Socials, detecta convenis amb associacions que no s'ajusten a l'Ordenança General de Subvencions i no es regulen els requisits als beneficiaris”.

A més, ha destacat, “l'informe revela que les ajudes d'emergència per la Covid-19 s'han atorgat sense comprovar que els interessats compleixen amb els requisits o han aportat la documentació, per la qual cosa podrien ser denegades, i tampoc existeix ni informe de l'òrgan corresponent sobre l'avaluació de les sol·licituds ni informe del treballador social a la concessió de l'ajuda”.

“És especialment preocupant que s'hagen donat de forma tan deficient unes ajudes per a les famílies més necessitades i que ara pogueren tindre el problema d'estar obligats a retornar-les”, ha criticat, al mateix temps que ha considerat que “aquesta no és la millor manera de tirar-los una mà quan més el necessiten”

D'altra banda, el regidor de la formació taronja ha subratllat que “és molt cridanera la recomanació de demanar almenys tres pressupostos en els contractes menors, la qual cosa indica que, reiteradament, s'estan adjudicant contractes a dit i sense oportunitats a altres empreses que pogueren donar una millor qualitat o preu.”

Sobre l'informe de control financer de fons i bestretes de caixa 2020, ha concretat, “reflecteix que hi ha quasi 25.000 euros en fons sense justificar o bestretes a caixa, entre els quals es troba la compra d'una nevera per a alcaldia”. Igualment, ha assegurat, “s'han detectat deficiències com que no s'acredita la necessitat extraordinària, que haurien d'haver sigut objecte d'un contracte menor o que la justificació està fora de termini i haurien de reintegrar-se”.

En definitiva, ha lamentat Subiela, “aquest tipus d'irregularitats no són el millor exemple de transparència i bon govern; sens dubte, aquestes conclusions ens deixen intranquils sobre com s'està gestionant la caixa de de l'Ajuntament de Burjassot”. “Esperem que el govern ens done totes les explicacions pertinents en el ple”, ha conclòs.

Pujar