elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Burjassot es prepara per a les festes de Sant Roque

Burjassot es prepara per a les festes de Sant Roque
  • L'edició d'aquest 2022 estarà carregat d'actes i esdeveniments en els quals el municipi valencià podrà gaudir i rendir honor al seu patró.

Després dels tres dies en què Sant Roque ja haurà recorregut gran part del municipi, el dissabte dia 6 d'agost a les 20.00 el Sant eixirà des de la Parròquia de San José Obrer, fins a culminar el seu recorregut en la Parròquia Sagrat Cor de Jesús, havent visitat durant el seu trajecte els 613 habitatges i les Falles Llibertat- Teodoro Llorente i Domingo Orozco- Bailèn. Durant els dies 7, 8 i 9, els trasllats seguiran el mateix esquema, sent l'hora d'eixida a les 20.00 els tres dies. El diumenge 7 d'agost ho farà des del Parròquia Sagrat Cor de Jesús, el dilluns 8 des de la Parròquia de la Nativitat, i el dimarts 9 des de la Parròquia de San Miguel fins a finalitzar el seu recorregut en l'Ermita de San Roc.

Després de donar per finalitzades les jornades de trasllats del sant, les festes de Sant Roque donaran el tret d'eixida el dimecres dia 10 d'agost, quan a les 18.00 hores s'organitzarà una festa infantil a càrrec de la Clavària de Sant Roc 2022, acompanyada d'orxata i fartones. Ja en horari nocturn, a les 23.30 hores, l'Orquestra “Mòdena” serà l'encarregada fer vibrar a aquells que desitgen gaudir de la seua música

l'11 d'agost serà la Regidoria de Festes de l'Ajuntament de Burjassot qui s'encarregue de patrocinar les activitats planificades per a la jornada del dijous, entre les quals es troben la degustació de bocatas d'embotit a les 20.30 per a donar pas, a les 23.30 hores, a l'actuació de l'Orquestra “La Metre”.

David Bustamante aterrarà el dia 12 d'agost a Burjassot, sent l'atractiu més mediàtic d'aquestes festes de Sant Roque en 2022. A partir de les 23.30 hores el cantant càntabre serà l'encarregat de posar en peus als desitjos i fanàtics de la seua música. No obstant això, hi haurà orxata i fartones per a calfar en les hores prèvies al concert, ja que a les 18.00 se celebrarà una festa infantil a càrrec de la Clavària de Sant Roc 2022.

El cap de setmana vindrà carregat d'activitats que asseuran els moments previs als dies claus de les festes. El dissabte 13 d'agost, a les 18.00 hores es podran degustar les millors tapes a preus populars en el “Cinqué i Tapa” de la Clavaria, que donarà pas a les dotze de la nit, també en la Plaça de l'Ajuntament, al gran musical “Operació homenatge”, patrocinat pel Consistori.

Ja el 14 d'agost, serà la pólvora la que cope pràcticament tota la jornada de festes amb la Baixada Infantil, el Concurs de Masletàs nocturnes i la Coetà de la Penya El Coet. A les 20.00 es produirà la Benedicció de les canyes en l'Ermita de Sant Roc. Mitja hora més tard serà el torn de la Baixada infantil de Sant Roc i Rodà el recorregut de la qual acabarà en la parròquia de San Miguel Arcàngel. Més tard, a les 00.00 començarà el concurs de Mascletàs Nocturnes, que s'iniciarà en el Camp Díaz Pintado, i veurà la seua fi a les 00.45 en l'aparcament de les Palmeres. Després d'aquests, la nit culminarà a la 1.00 amb la, GRAN COETÀ, organitzada per la PENYA EL COET de Burjassot.


La Rodà de Sant Roc posarà el fermall d'or a les festes patronals de Burjassot

El dilluns dia 15 d'agost, i amb motiu de la festivitat de la Verge de l'Asunción, se celebrarà a les 12.00 una missa solemne en la parròquia San Miguel Arcàngel. Ja ben entrada la tard-nit, a les 20.00 es produirà el volteig de campanes i tret de 21 Salves en honor a Sant Roc, al mateix temps que es realitza una processó acompanyada per l'Agrupació Musical Les Sitges. Finalment, serà Ana Guerra qui concloga la nit a les 23.30 amb un concert en la plaça de l'ajuntament.

El dimarts 16 d'agost és el dia gran a Burjassot, ja que se celebra la festivitat de Sant Roque. A les 9.00 se celebrarà la missa en honor al patró oferida pels AMICS DE SANT ROC, en l'Ermita del sant, i en finalitzar aquesta es procedirà al repartiment d'orxata i fartones per a tots els presents. A les 11.30 els Clavaris es concentraran en la Plaça de l'Ajuntament per a dirigir-se a la parròquia de San Miguel, on a les 12.00 se celebrarà una missa major en honor al Sant Patró. A les 13.30 es visitarà a la Llar Sequera per a fer lliurament d'un donatiu acompanyats de l'Agrupació Musical Les Sitges, i a les 14.00 s'entregaran els premis del concurs de pirotècnia en el Saló de Plens de l'Ajuntament, i que quinze minuts més tard tindrà la seua gran final amb la Traca “correguda” que, des de la Plaça de l'Ajuntament, baixarà per diferents carrers del municipi fins a arribar a Pintor Goya on encendrà la Gran Mascletà en honor al Patró. Ja a la vesprada a les 19.30 els clavaris tornaran a concentrar-se en la Plaça de l'Ajuntament per a dirigir-se a la parròquia de San Miguel, i a les 20.00 es produirà una solemne processó en honor a Sant Roc, per l'itinerari habitual acompanyats per l'Agrupació Musical Les Sitges. Ja a la nit, a les 23.30 es produirà la Pujà de Sant Roc, on s'eixirà de la Parròquia de San Miguel fins a arribar a la Plaça de l'Ajuntament, Una vegada allí, es farà la tradicional Rodà de Sant Roc, continuant fins a arribar a l'Ermita. A la 1.00, les festes conclouran amb Castillo de focs artificials en l'aparcament de les Palmeres.

Pujar