elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

“Burjassot para taula” s'acosta a la cuina andalusa en el tercer episodi

“Burjassot para taula” s'acosta a la cuina andalusa en el tercer episodi

  En el tercer episodi del projecte d'AVIVA, “Burjassot para taula”, és el tècnic ambiental de Burjassot, Dani, qui obri la seua cuina familiar d'arrel andalusa. Aprofitant les últimes temperatures i verdures estivals, Dani ha volgut mostrar els secrets per a fer un “salmorejo” deliciós i també una recepta menys coneguda, com la de les safanòries adobades.

  Així, el tècnic de l'Oficina de Sostenibilitat Local de Burjassot mostra que la cuina en la cultura andalusa és rica i sorprenent, més enllà dels clixés massa explotats. Com ell, molts burjassoters comparteixen aquestes receptes amb ingredients i preparacions que es germanen amb aquells que es produeixen en l'horta de València.

  Les persones que vegen aquest tercer episodi sabran el que és el “pan cateto”’, com es menja un bon “salmorejo” i com es pot guarnir fent-li una volta a la recepta tradicional

  En la web d'AVIVA, a més de trobar les dues receptes i diverses curiositats de la cuina andalusa, es poden trobar els episodis anteriors i també una secció per a aprendre valencià. 

  “Burjassot para taula” és un projecte culinari que descobreix els vincles entre els veïns de Burjassot, a través de la gastronomia, impulsat per l'Agència de Promoció del Valencià, AVIVA Burjassot, dirigida per la regidora Maria Viu.

  Pujar