25 de novembre de 2020 25/11/20

El Botànic II, a un pas si es fes realitat: “La reunió ha sigut satisfactòria”

El Botànic II, a un pas si es fes realitat: “La reunió ha sigut satisfactòria” - (foto 1)
  • Enric Morera repetirà com a president de les Corts, que es constituiran dimecres que ve 16

MÉS FOTOS
El Botànic II, a un pas si es fes realitat: “La reunió ha sigut satisfactòria” - (foto 2)

El nou Pacte del Botànic està cada vegada més prop de convertir-se en una realitat després que aquest matí es reuniren per primera vegada Ximo Puig (PSPV), Mónica Oltra (Compromís) i Rubén Martínez Dalmau (Podem) per a avaluar els quatre anys de Govern i començar a plantejar les següents actuacions del Botànic II.

“Hui és un dia transcendent perquè hi ha una voluntat d'aprofundir en el canvi que s'ha produït aquests anys en la Comunitat Valenciana”, ha explicat el president de la Generalitat en funcions, Ximo Puig. En aquest sentit, hui han iniciat el diagnòstic de la legislatura passada, si bé no serà fins al dia 26 de maig, passades les eleccions municipals, quan comencen a posar sobre la taula el quin, el com i el qui.

“Ara és la prèvia per a veure què s'ha fet i el que queda per fer”, ha informat la vicepresidenta en funcions, Mónica Oltra, que ha definit la reunió de hui com “el punt de partida” del nou Govern que respon a la “continuïtat del canvi”. En la seua opinió, després de la “satisfactòria” reunió ara han de fer una evolució “global” del pacte original i la seua ampliació. És necessari, assegura, abordar el següent pacte i desenvolupar un programa polític i de Govern que responga a les “expectatives i necessitats dels valencians”. No obstant això, per a la líder de Compromís “no hi ha pressa” perquè la situació actual és diferent a la de 2015, ja que ara “no hi ha corruptes als quals tirar de les institucions”. 

Així, després de la reunió de hui tot apunta al fet que PSPV, Compromís i Podemos es prendran un temps prudencial i allargaran les negociacions abans de fer oficial el pacte i constituir el nou Consell. Aquest es desconeix qui ho conformaran perquè segons asseguren els dirigents encara “no estem ni el què”. Si que han pogut confirmar, no obstant això, que la Mesa de les Corts, que es constituirà dimecres que ve 16, tindrà continuïtat en la Presidència. És a dir, el president de les Corts, Enric Morera, repetirà en el càrrec que ja li va ser assignat en 2015. I és que per a Puig és important que en la Mesa estiga representada una majoria “que responga als vots dels valencians”. Per a ells, indica Puig, és una “satisfacció saber que els que representem el canvi pensem en l'interés general de la ciutadania”.

Pujar