28 de setembre de 2020 28/9/20

La 13 Fira de comerç transforma el centre històric de Bocairent

La 13 Fira de comerç transforma el centre històric de Bocairent - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  La 13 Fira de comerç transforma el centre històric de Bocairent - (foto 2)
  La 13 Fira de comerç transforma el centre històric de Bocairent - (foto 3)

  El centre històric de Bocairent s'endinsa aquest llarg cap de setmana, del 12 al 14 d'octubre, en una experiència per als cinc sentits de la mà de la 13 Fira de comerç. La diversitat de productes en les desenes de punts de venda instal·lats i les nombroses actuacions programades sumen "una conjunció d'atractius engrandits pel context dels carrers més tradicionals del nostre poble i per la resta del patrimoni monumental i mediambiental que ens envolta", segons la regidora de Turisme, Noelia Vañó.

  La música en directe estarà ben present per a acompanyar la part gastronòmica de la 13 Fira de comerç. Així, Lemons, Suite Rumba, Supersonics, Sin rastro, Lampedusa, el Gatico, el grup Eñe, Amanita Suit i Germans Brothers s'aniran succeint en l'escenari de la plaça de l'Ajuntament tan a migdia com al capvespre i la nit. Paral·lelament, els sons tradicionals de Bocairent també recorreran el recinte firal amb la cercavila de la societat musical Vila de Bocairent, la dansada del grup de danses Cardaors amenitzada pel grup de dolçainers i de tabalers l'Aljub, la desfilada infantil de moros i cristians acompanyada per l'Associació unió musical de Bocairent i la passejada dels populars 'cabolos' amb els majorals de sant Agustí.

  Igualment, els menjars oferts pels establiments hostalers es podran regar amb vins i licors de la zona o de forma gratuïta per una consumició. Així mateix, entre les activitats paral·leles figuren el pregó inaugural de divendres a les 10.30 h, les sengles sessions de circ per als més menuts a càrrec de La Farigola Teatre, la contemplació una granja d'oques o la visita a les exposicions de maquetes representatives del procés del paper i de pintures taurines en commemoració del 175 aniversari de la plaça de bous.

  La part comercial oferirà des de productes gastronòmics gourmet o d'elaboració artesanal com cerveses, xocolates, embotits o formatges a altres més industrials com calefaccions o fonts d'energia renovable sense deixar de banda joguines, betlems o cuir. Addicionalment, la zona medieval rememorarà el passat de la localitat amb llocs de menjar tradicional i atraccions de fusta. En definitiva, el catàleg a l'abast del veïnat i dels visitants de la 13 Fira de comerç de Bocairent serà ben extens "per a satisfer qualsevol necessitar i gaudir d'una proposta de gran format en un espai amb la singularitat i la càrrega històrica de la nostra trama urbana", com conclou Noelia Vañó.

  Pujar