Castellano

Bocairent restaura la façana de l’ermita de la Mare de Déu dels Desemparats

Bocairent restaura la façana de l’ermita de la Mare de Déu dels Desemparats
  MÉS FOTOS
  Bocairent restaura la façana de l’ermita de la Mare de Déu dels Desemparats - (foto 2)
  Bocairent restaura la façana de l’ermita de la Mare de Déu dels Desemparats - (foto 3)

  Els 41,4 m2 que ocupa la façana de l’ermita de la Mare de Déu dels Desemparats de Bocairent, situada en un immoble que ja presentava una planta semblant a l’actual en un plànol del 1245, llueixen de nou els acabats neogòtics de finals del segle XIX després dels treballs de restauració realitzats durant l’últim any. La Parròquia de l’Assumpció de Nostra Senyora a través de la comissió de la festivitat va executar la primera fase d’intervenció a principis del 2018 mentre que la segona es va desenvolupar durant el darrer trimestre.

  Aquesta part comptava amb una inversió de 7.108,75 euros assumits íntegrament per l’Ajuntament de Bocairent mitjançant la nova línia introduïda en el pressupost de l’exercici passat destinada a la millora del patrimoni del nucli històric de la localitat. De fet, per al 2019 el consistori té previst actuar sobre l’aljub del reg de les Solanetes per a retornar-li l’ús amb la recuperació de la seua estanquitat al mateix temps que es posa en valor la prolífica arquitectura de l’aigua que naix de l’època musulmana.

  L’actuació en la façana de l’ermita, realitzada per la firma local del Taller d’art i de restauració, va comptar amb onze fases destinades, en primer lloc, a la neteja i a la protecció de les zones d’intervenció. A continuació, les tasques de consolidació van estar seguides per l’eliminació dels components no originals abans de procedir a la reintegració volumètrica dels elements ornamentals i de les superfícies pictòriques. Finalment, la restauració de les ceràmiques, la reposició de les pintures de fons i ornamentals a partir de l’estudi efectuat prèviament i la protecció de les superfícies van concloure el projecte.

  El resultat dels treballs, que ja s’hi pot contemplar, serà presentat el 12 de gener pròxim a les 12.30 h. L’ocasió servirà també per a donar a conèixer l’evolució de la façana al llarg de les dècades del segle passat arran d’un estudi exhaustiu dels materials emprats en les actuacions successives sobre la façana de l’ermita de la Mare de Déu dels Desemparats del barri medieval de Bocairent.

  Pujar