19 de gener de 2021 19/1/21

Bocairent atorga 34.424,32 euros en ajudes a la rehabilitació d’immobles del barri medieval

Bocairent atorga 34.424,32 euros en ajudes a la rehabilitació d’immobles del barri medieval - (foto 1)

    L'Ajuntament de Bocairent acaba d'abonar les ajudes a la reforma d'habitatges del barri medieval corresponents a l'exercici 2018 després de completar els tràmits de justificació. D'aquesta forma, nou persones propietàries van rebre entre 724,50 i 8.000 euros per efectuar-hi obres de millora en els seus immobles ubicats en el nucli antic de la localitat.

    La segona convocatòria del programa d'incentius econòmics a la rehabilitació de vivendes va repartir un total de 34.424,32 euros quedant-hi disponibilitat de crèdit "per a ajudar més propietaris", segons informa l'alcalde Josep-Vicent Ferre, qui emfatitza que "aquesta línia de treball iniciada en el 2017 respon a la necessitat d'actuar sobre els immobles privats que constitueixen un dels reptes fonamentals per a la recuperació i per a la consolidació d'aquest patrimoni declarat com a bé d'interés cultural de primer ordre". Per això, en els comptes municipals del 2019 hi ha habilitats de nou 50.000 euros per a la tercera edició que obri el període de sol·licituds aquest dimarts, 19 de febrer, i conclourà el 22 de març.

    La iniciativa pretén "servir d'estímul per a les persones que compten amb una propietat en el barri medieval ja que som conscients de l'encariment que qualsevol actuació en la zona comporta per les dificultats d'accés i per la necessitat d'acomplir amb els requisits patrimonials", en paraules del regidor de l'Àrea d'Espais públics i naturals, José M. Beneyto. De fet, l'Ajuntament de Bocairent va obrir en el pressupost del 2019 una nova línea ajudes municipals dotada amb 6.000 euros per a subvencionar la tramitació de l'informe d'avaluació de l'edifici "per tal de contribuir a acomplir aquest requisit dels immobles amb més de 50 anys o aquells que opten a subvencions en consonància amb la normativa autonòmica".

    Pujar