18 d’octubre de 2019 18/10/19

Bocairent aprova l’adequació i l’ampliació del CEIP Lluís Vives per 4,5 milions d’euros

Bocairent aprova l’adequació i l’ampliació del CEIP Lluís Vives per 4,5 milions d’euros - (foto 1)
    MÉS FOTOS
    Bocairent aprova l’adequació i l’ampliació del CEIP Lluís Vives per 4,5 milions d’euros - (foto 2)

    El CEIP Lluís Vives de Bocairent adequarà i ampliarà les seues instal·lacions gràcies a una inversió de 4.510.759,26 euros procedents de la Conselleria d’Educació. El ple de l’Ajuntament va aprovar aquest dilluns, 25 de febrer, la delegació de competències mitjançant la qual el consistori comptarà enguany amb 646.011,48 euros per a iniciar les obres que continuaran en el 2020 amb una dotació de 3.864.747,78 euros ja que el termini d’execució previst és de 18 mesos.

    La primera fase del projecte contempla l’habilitació d’una nova construcció amb dos volums per a acollir l’aulari d’infantil, en un, i un menjador i una cuina en l’altre. En concret, hi haurà sis aules, dotades de bany infantil, en una única planta per a garantir l’accessibilitat universal així com una sala polivalent. A més, un espai per a grups reduïts, un despatx per a l’equip docent i un servei per a aquest completaran la distribució de l’edificació. La resta de la parcel·la comptarà amb una zona habilitada per al joc i estarà totalment delimitada per garantir el benestar de l’alumnat més menut.

    La segona línia de treball correspon a l’adequació del centre actual per tal d’adaptar-lo a persones amb mobilitat reduïda al mateix temps que es renoven instal·lacions i tancament i s’esmenen les deficiències actuals. Especialment, l’eficiència energètica també tindrà gran importància en l’actuació prevista en el CEIP Lluís Vives de Bocairent amb la instal·lació de lames orientables en els finestrals que ajuden a regular la temperatura interior.

    Paral·lelament, el projecte preveu la construcció d’un pavelló poliesportiu que es completa amb vestidor, despatx, banys infantils i un magatzem. Finalment, la millora dels patis actuals i la creació d’una zona d’aparcament seran altres dels treballs prevists.

    D’aquesta forma, Bocairent “prompte començarà a veure materialitzat el col·legi que el nostre veïnat requereix i eliminarem els barracons actuals com a solució transitòria a una manca d’espai evident”, segons apunta l’alcalde Josep-Vicent Ferre. Igualment, Ferre destaca que “la inversió de 4,5 milions d’euros constituirà una de les majors de la història del consistori però l’afrontem amb el convenciment de ser-hi el procediment més ràpid per aconseguir el somni anhelat de moltes generacions de bocairentines i de bocairentins de comptar amb un centre educatiu de màximes prestacions”.

    ocultar
    Bocairent aprova l’adequació i l’ampliació del CEIP Lluís Vives per 4,5 milions d’euros
    Pujar