Castellano

L’Ajuntament de Bocairent accepta la proposta de la Generalitat per a reprendre el pla Edificant a la localitat

L’Ajuntament de Bocairent accepta la proposta de la Generalitat per a reprendre el pla Edificant a la localitat
  • La Conselleria augmentarà la delegació municipal en 3.734.826,86 euros per tal de completar les obres d’ampliació i reforma del CEIP Lluís Vives

El passat 6 de maig, la Conselleria d’Educació, Universitats i Ocupació va fer arribar a l’Ajuntament de Bocairent la proposta de modificació de la delegació de competències en matèria d’infraestructures educatives. L’escrit, signat pel director general Rafael Valcárcel, acceptava la sol·licitud d’increment de finançament demanada pel consistori en data de 25 d’octubre de 2023. En concret, plantejava un augment de 3.734.826,86 euros per a concloure l’ampliació i reforma del CEIP Lluís Vives.

Segons explicava la regidora d’Educació en el Ple d’acceptació de la proposta, celebrat dissabte passat, 11 de maig, “aquest import permetrà dur a terme l’actuació tant a l’edifici i els patis del carrer José Puig com als voltants dels aularis del carrer dels Clots”. Per això, Vanesa Doménech destacava que “era una molt bona notícia fruit del treball conjunt dels últims huit mesos” i posava en valor les gestions dutes a terme de la mà de la direcció del centre, la junta directiva de l’AMPA i el subdirector general Román Grisolía.

La proposta de modificació remesa per la Generalitat va ser aprovada per unanimitat dels tres grups polítics amb representació al consistori. Fet ja aquest tràmit, ara caldrà esperar la resolució definitiva per part de la Conselleria. En eixe moment, l’Ajuntament estarà en disposició d’iniciar un nou procés de licitació per a contractar una empresa constructora que reprenga i finalitze un projecte parat des de l’agost de 2023, quan es va resoldre el contracte amb l’adjudicatària anterior.

En aquest sentit, la regidora d’Educació va afirmar: “És cert que les obres no es reiniciaran de forma immediata, però també és cert que hui estem més a prop d’aconseguir-ho”. A més, Doménech va assenyalar que “l’Ajuntament continuarà treballant en aquesta nova etapa com ho ha fet sempre: sense descans, amb plena lleialtat institucional amb la Generalitat i amb la màxima col·laboració amb els representants de la comunitat educativa”. “Estem davant d’un projecte necessari i irrenunciable per a Bocairent”, concloïa la responsable municipal.

Pujar