22 d’octubre de 2019 22/10/19

Bocairent aposta per la cultura durant l’estiu amb 35 activitats programades

Bocairent aposta per la cultura durant l’estiu amb 35 activitats programades - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Bocairent aposta per la cultura durant l’estiu amb 35 activitats programades - (foto 2)

  Un total de 35 propostes refrescaran l'estiu a Bocairent fins el 7 de setembre pròxim gràcies a la programació preparada per la Regidoria de Cultura que combina cites musicals, literàries, plàstiques i escèniques. A la pluralitat de la iniciativa se suma "la continuïtat perquè totes les setmanes tindrem almenys dues activitats" així com "la itinerància amb l'ús de nombrosos espais del nucli urbà", com destaca el responsable de l'Àrea, Xavier Molina. No obstant això, en aquesta ocasió serà la plaça de bous la principal protagonista amb motiu del seu 175 aniversari.

  De fet, el cós més antic de la Comunitat Valenciana acollirà aquest diumenge, 15 de juliol, un recital líric amb la soprano Mari Carmen Fortea, el tenor Javier Palacios y el pianista José Ramón Martín, "tots tres de reconegut prestigi" segons apunta Molina. Posteriorment, dos projeccions cinematogràfiques i l'espectacle de dansa, teatre i circ 'Sabates en l'aire' de la companyia La Furtiva seguiran omplint de cultura el rotgle.

  Andreu Valor va ser l'encarregat d'obrir la programació divendres passat, 6 de juliol, amb la primera nit musical, un cicle que tindrà la resta de cites el 20 de juliol, i el 3 i el 10 d'agost de la mà de les formacions locals. Els sons també seran protagonista de les tres propostes per a públic jove centrades en el rap, en la música electrònica i en els grups en valencià.

  Les xerrades a la fresca habituals se celebraran del 14 al 17 d'agost. Igualment, la paraula estarà ben present en els 'Contes a la fresca' a càrrec de narradors locals i d'Almudena Francés així com en el cicle rondallaire associat a la festivitat de sant Agustí durant els dies de danses. En la mateixa direcció, la cloenda de la programació estarà protagonitzada pels monòlegs de Maria Juan.

  Exposicions, tallers, bibliopiscina, intercanvi de llibres i presentacions literàries conformen altres línies de 'Refresca't amb la Cultura' de Bocairent. Finalment, enguany tampoc faltaran les rutes nocturnes temàtiques ni les vesprades de ball per a completar "el ventall de propostes que llancem per a contribuir a gaudir d'una forma lúdica i cultural de l'estiu quan les rutines i les obligacions se solen relaxar", com conclou el regidor Xavier Molina.

  ocultar
  Bocairent aposta per la cultura durant l’estiu amb 35 activitats programades
  Pujar