23 d’octubre de 2020 23/10/20

Comença la restauració de la cinquena fase del Palau

Comença la restauració de la cinquena fase del Palau - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Comença la restauració de la cinquena fase del Palau - (foto 2)

  Comencen novament les obres de rehabilitació del Palau de Betxí, en este cas de la cinquena fase. Un cop finalitzats tots els tràmits, hui s'ha donat llum verda a l'inici de les obres de la cinquena etapa que suposa la recuperació de la primera planta de l'edifici del s.XIX i la remodelació del sostre principal. Es preveu que els treballs es prolonguen durant els pròxims 10 mesos.

  La recuperació del Palau, joia del Renaixement valencià, va començar amb l'aprovació del pla director el 2013, i està previst que abaste cinc etapes. A hores d'ara, ja han conclòs les dos primeres que van suposar posar en valor i obrir al públic" el magnífic pati renaixentista del Palau, la sala de la Volta i el Patiàs", com ha explicat l'alcalde de Betxí, Alfred Remolar.

  Remolar ha recordat que aquestes obres van a finançar-se a través d'un conveni singular signat amb la Diputació de Castelló, que finançarà més del 46% del pressupost total, que ascendeix a vora 460.000€. a més a més, i segons fonts municipals, s'està a l'espera de la resolució de la subvenció tramitada per als fons FEDER europeus de recuperació de patrimoni, que suposarien una injecció extra de 122.000€.

  . Remolar s'ha mostrat molt satisfet amb l'avanç d'aquest projecte "que ha tingut la implicació general de totes les administracions públiques, siguen del color polític que siguen". A més a més, ha recordat que en breu s'iniciaran també els treballs de la tercera fase, sufragada íntegrament per la Generalitat Valenciana i que escometrà la rehabilitació de la planta baixa i de la façana principal.

  El Palau està situat davant de l'ajuntament de la localitat, al bel mig de la Plaça Major. Es tracta d'un Castell-palau, probablement d'origen romà, encara que les primeres documentacions sobre el mateix són de l'època musulmana. El Palau va patir un progressiu procés de deteriorament al qual es va posar fi el 2002 amb la compra per part de l'ajuntament als seus últims propietaris, la família de Pasqual Meneu. El Palau, exemple d'arquitectura renaixentista i únic a la Comunitat Valenciana, va ser declarat bé d'interès cultural (BIC) el 1997.

  Pujar