27 de maig de 2020 27/5/20

Betxí obri al trànsit pesat el pas elevat del Puntarró

Betxí obri al trànsit pesat el pas elevat del Puntarró - (foto 1)

  Des de hui, tots els camions que isquen de Betxí ja poden fer-ho pel pas elevat del Puntarró. I és que l'Ajuntament ha obert este matí la nova infraestructura que permet els vehicles pesats accedir a l'autovia en direcció Castelló o València per fora de la població. D'esta forma, no només s'evitaran importants perills i molèsties veïnals, sinó que a més a més les empreses implicades tindran un accés més ràpid i directe a la CV-10.

  El pas del Puntarró s'ha executat en poc més de dos mesos i ha comptat amb un pressupost de 220.000€, dels quals l'IVACE n'ha sufragat més de 159.000€. Compta amb 60 marcs de formigó enllaçats entre ells d'una alçada que ronda els dos metres i un pes de vora 8000 quilos cadascun. A més a més, s'ha construït un carril d'acceleració per tal que els camions es puguen incorporar al camí del Pantà sense cap tipus de dificultat i un pas per a vianants i bicicletes que conduirà en el futur als polígons industrials.

  "Sense dubte, este projecte és un dels més importants dels últims anys per al nostre poble, ja que és el primer pas per desviar definitivament el trànsit pesat per fora del municipi", ha afirmat Alfred Remolar, alcalde de Betxí. De fet, durant les pròximes setmanes estarà a prova "però a partir del dia 1 de març ja s'obligarà als camioners a prendre este trajecte per eixir de les empreses".

  El consistori ja ha iniciat les gestions amb diversos propietaris per poder ampliar el vial fins a la rotonda d'entrada al municipi i poder, d'eixa manera, desviar definitivament tots els camions d'entrada i d'eixida per la variant del Puntarró.

  Cal destacar que esta inversió apareixia en els pressupost municipal per a 2018 i que tant el PP com el PSOE van votar en contra del projecte sense esgrimir cap argument. "És molt trist que els dos grans partits estiguen instal·lats en el no sense cap proposta alternativa i posant els interessos partidistes per davant dels interessos de poble i de les persones".

  Pujar