21 de setembre de 2020 21/9/20

Betxí incorporarà 20 treballadors agraris a partir de juliol per combatre el mosquit tigre

Betxí incorporarà 20 treballadors agraris a partir de juliol per combatre el mosquit tigre - (foto 1)
  • Els aturats faran tasques de neteja del terme municipal i treballs agrícoles de desbrossament de barrancs

MÉS FOTOS
Betxí incorporarà 20 treballadors agraris a partir de juliol per combatre el mosquit tigre - (foto 2)

Un any més, i ja en van set, veïns de Betxí fins ara en l'atur podran  deixar d'estar en la llista de l'INEM per uns mesos. L’Ajuntament de Betxí ja ha fet la selecció del personal per incorporar vint treballadors agraris durant els mesos de juliol, agost i setembre i desenvolupar tasques de neteja dels barrancs de les Vinyes de Piquer i del Solaig.  D’esta forma, a partir del dia 1 de juliol entrarà el primer grup de sis persones mentre que a l’agost i al setembre la brigada constarà de set components cada una.

Fonts del consistori han mostrat la seua satisfacció per haver aconseguit  43.943€ per a donar ocupació a 20 persones, una més que l’any anterior. A més, cal destacar que la quantitat que es destina a la contractació d'aturats ha augmentat considerablement dels 15.809€ del 2013, any que es van contractar a 8 peons. 

D'altra banda, cal subratllar que el resultat de la gestió de l’ajuda suposarà la millora dels cabals fluvials   i amb açò es minimitzarà el potencial de reproducció del mosquit tigre i s'evitaran greus problemes en l'època de les pluges torrencials en la tardor pròxima.

Les mateixes fonts han assenyalat que, de forma paral·lela a l’augment de la subvenció, el municipi de Betxí ha anat reduint progressivament la taxa d’atur al llarg dels últims anys, de manera que en estos moments la xifra de desocupats és la menor des de 2009. Això és degut, fonamentalment, a la recuperació econòmica de la població i també a l’especial labor que s’ha fet des de serveis socials i a mecanismes “autòctons” com la Bossa de Foment de l’Ocupació Local que l’any passat va ocupar a més de 60 persones.

Pujar